PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112828
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

DNO

ocenił(a) film na 1

Powiem tak...Kiedy myślałem,że Willis nie może już zagrać w gorszym filmie, niż "12 MAŁP", to on właśnie występuje w czymś takim... Specjalnie obejrzałem ten film w sieci do samiutkiego końca, bo myślę sobie,że samozwańczy krytycy, po obejrzeniu około 20 minut tego filmu piszą,że jest do niczego, albo, jak flaki z olejem, to mogą się mylić...Cóż, kwestia gustu,ale ja dzielnie obejrzałem...Drodzy moi...Widziałem już całą masę filmów z zapętlającymi się czasoprzestrzeniami i takimi ta, ale powiem jednocześnie, że w życiu się nie wynudziłem tak,jak w czasie oglądania tego właśnie filmu...Nuda, nuda i jeszcze raz nuda, łamane przez stratę czasu... Z całą pewnością nie polecam wytrawnym fanom kina akcji, gdyż akcji absolutnie w tym filmie brak. Pomysł może dobry i zaczyna się ciekawie, ale gdy Willis pojawia się na ekranie, to z całą stanowczością i odpowiedzialnością radzę,by wyjść z kina, wyłączyć oglądanie, gdyż tylko stracicie czas... Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze opinie...

ocenił(a) film na 6
Grzesiek_filmweb

mierzenie poziomu dna w oparciu o osobę Willisa jak najbardziej słuszne, jednak wspieranie się przykładem 12 małp to już zakrawa na samobójstwo.

ocenił(a) film na 3
Grzesiek_filmweb

kolejny człowiek który mierzy film ilością akcji

ocenił(a) film na 1
no_silence

A czymże mierzyć, jak nie ilością akcji? Przecież nawet w "M jak miłość" (podobno) coś się dzieje...Hanka Mostowiak, jakieś kartony i te sprawy...

ocenił(a) film na 8
Grzesiek_filmweb

Moim zdaniem film co najmniej ciekawy. Mnie się podobał bo lubię fantastykę wszelkiej maści. Oczywiście dostrzegam tu motywy z Terminatora, Strażnika czasu a nawet makabryczne wersje ujęć z Powrotu do przyszłości. Całość kreowana w stylu warstwy wizualnej jaką prezentowała ostatnio Incepcja. Ogólnie jednak przyjemnie się to oglądało.

ocenił(a) film na 1
Rahabiel

Chciałbym wiedzieć, gdzie widać owe motywy z wymienionych filmów, gdyż ja analizuję go do tej pory i powiem szczerze,że jakoś nie dość, że nie dostrzegam owych wątków, to powiem więcej,że nie dostrzegam w tym filmie ABSOLUTNIE ŻADNYCH wątków...

ocenił(a) film na 8
Grzesiek_filmweb

Motyw 1) W Terminatorach (cofnąć się w czasie by zabić matkę nienarodzonego jeszcze, a następnie samego przywódcy ruchu oporu, w grę wchodzą trzy potencjalne eliminowane po kolei Sarry Connor), w Looperze (cofnąć się w czasie by zabić twórcę zbrodniczego systemu przesyłania w czasie osób do odstrzału gdy jest jeszcze dzieckiem, w grę wchodzi potencjalnie troje eliminowanych po kolei dzieci). Motyw 2) W Strażniku czasu i Powrotach do przyszłości (powstawanie blizn, znikanie z zdjęć, a nawet całych osób u młodszych lub starszych alterego), w Looperze (to samo, znikanie osób, palców, rąk, stóp, powstawanie ran i blizn u alterego). Motyw, kreowanie warstwy wizualnej 3) W Incepcji (zawieszenie w przestrzeni przedmiotów, ludzi, zwolnienia, sposób kamerowania, kolorystyka, sceny w walki w hotelowym korytarzu, pokoju, windzie ,kawiarni), w Looperze (to samo, sceny w domku gdy mały się wścieka, na polu,lewitacja przedmiotów, zwolnienia itp). Są to oczywiście inne typy filmów ale sposób realizacji jest wyraźnie podobny. Niezbyt dobrze to świadczy o twoim IQ jeżeli tego nie dostrzegasz. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Rahabiel

A po czwarte...Nie można porównywać arcydzieł kina akcji z czymś takim, jak Looper...Ja rozumiem,że Twoje ( z całym szacunkiem) komentarze miałby by rację, gdybym tego filmu nie widział,ale ja go obejrzałem do samiusieńkich napisów końcowych i nadal twierdzę,że film ów nie posiada wątków, akcji,ani konkretnej fabuły... Swoim IQ chwalić się nie zamierzam, bo tylko ludzie o szczególnym intelekcie zignorują komentarze na temat swojego wysokiego ilorazu inteligencji, podczas, gdy głupcy udają,że potrafią ocenić innych IQ...Pozdrawiam zatem.

ocenił(a) film na 8
Grzesiek_filmweb

A ja to niby obejrzałem go do połowy ? Też do końca. Z tym IQ to sorry, zwykła niepotrzebna złośliwostka z mojej strony. Z pewnością w tej kwestii wszystko u ciebie jest ok. Jestem jednak dla tego filmu bardziej wyrozumiały. Nie postawiłem go na równi z Incepcją, Powrotem do przyszłości czy Terminatorem, choć pierwszy film z tej serii był klasy B i dopiero podobnie jak Łowca androidów czy Rzecz status kultowego zyskał z biegiem latach. Natomiast Strażnikowi czasu to Looper nie ustępuje. Nie napisałem również iż jest arcydziełem, a jedynie że moim odczuciu wypada co najmniej ciekawie, i zawiera w sobie podobieństwa do wymienionych powyżej filmów. Całą resztę to ty włożyłeś w moje usta. Nic do ciebie nie mam i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Grzesiek_filmweb

Ostatnio ktoś równie bystry prosił mnie bym mu wyszczególnił podobieństwa pomiędzy filmami Dredd 3D a Raid twierdząc że nie ma tam podobieństw, he, he, he.

ocenił(a) film na 1
Rahabiel

Ależ oczywiście, że podobieństwa tych dwóch filmów istnieją...Oba są kompletną stratą czasu znawców kina. He he he...

ocenił(a) film na 8
Grzesiek_filmweb

Oba to solidna akcja. Mnie się podobały, ale jak napisałeś ambitne kino to nie jest. Odnośnie znawców kina to nie jestem nim w tym znaczeniu co Kałżyński czy Raczek ale potrafię docenić dobry film w każdym niemal gatunku. Looper to np: nieco ponad przeciętność. Poza tym sam nie wiesz jak ten film będzie oceniany za 10 czy 20 lat. Może będzie kultowy he, he, he.