Wielu chwaliło film więc obejrzałem ... i zawód.
Film niestety, jak dla mnie słabiutki. Ale jak może być dobrze skoro już samo założenie istnienia looperów jest bezsensowne. Dochodzi się do tego na 100% gdy zostaje pokazana rzeczywistość przyszłości. Gangi które dysponują sprzętem mogącym przenosić ludzi do przeszłości nie mogą skonstruować czegoś do likwidacji zwłok ... w dodatku istnieją takie miejsca jak opuszczone fabryki i pewnie inne miejsca przeciwników nikt by nie znalazł ... Ciekawe czy w tamtych czasach będą np. wulkany :) . Druga sprawa w teraźniejszości looper traktowany jest w zasadzie jak normalny zawód... jak powstanie następna część to pewnie już będzie związek zawodowy looperów
Według mnie pomysł z looperami jest całkiem niezły niestety został zchrzaniony lichym scenariuszem. Na domiar złego film jest nudny. Szkoda że Bruce gra w coraz gorszych filmach, zawsze go lubiłem oglądać we wcześniejszych rolach ... a teraz z każdym filmem coraz gorzej
Nie chcę cie martwić, ale dogadujesz sobie nieźle...Nie oglądałeś uważnie filmu. W przyszłości ludzie są znaczeni, więc ciało, lub miejsce, gdzie zostało popełnione zabójstwo, zostałoby szybko odnalezione. Wysłanie ciała w przeszłość, powoduje, że tak jakby ów skasowany człowiek nigdy nie istniał, w każdym razie był "niewykrywalny".
O ci biega z tymi wulkanami? ???
Wypowiedź bezsensowna, nie spójna, niczego nie wnosząca, takie pier... dla samego pier...
no cóż, akurat film oglądałem dokładnie i w żadnym miejscu nie jest powiedziane, że ludzie są w jakiś sposób znaczeni, jeżeli się jednak mylę to napisz w którym momencie filmu jest coś na ten temat. Natomiast obawiam się, że to ty źle zrozumiałeś, ponieważ jeżeli ktoś w przyszłości "był" i się go przesłało w przeszłość to nie może nastąpić skasowanie kogoś takiego, co najwyżej zachodzi sytuacja, że gość zaginął, a jeżeli jak twierdzisz, ludzie są znaczeni i zamordowany musi zostać odnaleziony, a nie można go odnaleźć to chyba organa ścigania muszą wysnuć tylko jeden wniosek : "znowu ktoś łamie zakaz podróżowania w czasie" :).
Następna sprawa, wygląda na to, że urządzenia do przesyłania w przeszłość były nagminnie stosowane, ciekawe, że taniej i łatwiej było je konstruować i eksploatować, zapewne pomimo akcji policji i konfiskaty takich niż np. odpowiadam na drugie pytanie, wrzucić delikwęta z lecącego helikoptera do krateru z płynną lawą, ciekawe jak by wykryto takie zabójstwo. Film SF jeżeli ma nielogiczności i niedopracowane szczegóły jest niestety marny, a Looper taki właśnie jest, nie przemyślano tematu do końca,
Takie jest moje zdanie, nie twierdzę, że musisz się z nim zgadzać gronial ...
Pozdrawiam