PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112828
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

Obejrzałem 40 min filmu i dałem sobie spokój. Same założenia historii wyłożone na wstępie już budzą zdziwienie. Oto w przyszłości wynaleziono wehikuł czasu i można przenosić się w przeszłość. Wynalazek ten przejęła mafia (już to jest dziwaczne) i wysyła niewygodnych ludzi w przeszłość by tam ich zabijano i jak rozumiem jest to jedyne wykorzystanie wehikułu. Sorry ale większej bzdury nie można wymyślić - podróże w przeszłość i znajomość dalszych wydarzeń w tej przeszłości daje kolosalne możliwości manipulacji i zarobku finansowego a mafia korzysta tylko z tego jak ze śmietnika by likwidować ludzi ?!
Jedyna warta uwagi sekwencja to powoli znikający gość którego wcześniejsza wersję właśnie zabijają odcinając poszczególne członki - reszta to kupa

ocenił(a) film na 6
Wolander

Dla mnie film średni, ale zaciekawiło mnie skąd wyciągnąłeś wykaz spraw do których mafia wykorzystuje wehikuł? ;)

ocenił(a) film na 8
Wolander

wynalazek ten został zakazany a nielegalnie wykorzystuje go tylko mafia, gdybyś był wystarczająco inteligentny zaakceptowałbyś wizje scenarzysty i nie krytykował w ten sposób. NIe da się zrobić filmu bez błędów, luk, dziur, to tylko film. Film a nie prawdziwe realne życie w którym są miliony możliwości, w dodatku film z gatunku Sci-Fi !!!!!

u1thar

No przecież w filmie zostało ukazane jak mafia likwiduje ludzi, ale o innych możliwościach wehikułu z których korzysta nie było mowy. To nie znaczy, że ich nie ma, nie wiem po co się czepiać czegoś, co nie zostało ukazane z uwagi na temat filmu...

ocenił(a) film na 6
Wolander

już choćby postać Abe'a pokazuje że używano wehikułu do różnych celów. Naprawdę ciekawe dyskusje były w listopadzie zaraz po premierze - generalnie film fajny, ale krańcowo nielogiczny.