PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600070}
4,5 15 tys. ocen
4,5 10 1 14915
3,3 3 krytyków

Los numeros
powrót do forum filmu Los numeros

Kolejny ciężki szajs zmajstrowali, po samych "aktorach" widać, że to dno. TVN nigdy chyba
nie skończy produkcji nieśmiesznych komedii dla debili. Pozdrawiam i dziękuje za uwagę :)

A kto mówi o jakichkolwiek zmianach ? chodziło o to, że mi głupio ze się doczepiłem :)
Co do reszty to wiadomo, Los numeros to gniot na który "nie warto splunąć" :)

ZycieCarlita

Ok, ok, ale musiałam to napisać, bo Ratatuj to jedna z najlepszych animacji które miałam do tej pory okazję obejrzeć.

No i mam nadzieję, że to faktycznie gniot. Bo w sumie jest jedna polska komedia* które troszkę do mnie trafiła a na filmwebie zostala równo zjechana.
*Z tych nowszych kopii kopii. Nie, że Killer czy coś.:)

ZycieCarlita

a widział już ktoś lub próbował obejrzeć ? ja może sobie spróbuję to coś konkretnego o tym filmie będę mogła napisać hehhe, bo na razie to tylko, że ma fajny tytuł :p i nie najgorszą fabułę sądząc po opisie na fw, ale jak na Polskę przystało możliwe, że ją spieprzyli...

pixi222

całego nie mam nawet zamiaru oglądać :) poczekaj aż będzie online bo na kino szkoda kasy w tym przypadku :)

ZycieCarlita

no do kina to ja się na pewno nie wybieram... W kinie to tylko filmy pokroju Harry Potter, czy jakaś inna fantastyka potrzebująca dużego wyświetlacza :P

ZycieCarlita

Akurat jeżeli chodzi o obsadę, to uważam, że Antoni Pawlicki jest jednym z najbardziej obiecujących aktorów młodego pokolenia. Lesław Żurek i Tamara Arciuch ("Wesele") też nie należą do najgorszych...

andzia29

Może i aktorzy byli nieźli, ale wrażenie film na mnie zrobił marne. Niby ciekawy, a zarazem kompletne dno.

andzia29

dobry aktor wyróżnia się nie tylko świetną grą ale i doborem ról :)

ZycieCarlita

Widziałam na dużym ekranie. Zmarnowane 15 zł. 2/10 tylko dzięki Żurkowi, który wyglądał w tym filmie rewelacyjnie! Nie mogłam oderwać od niego wzroku :))).

ZycieCarlita

dałam 2/10 za fabułę, której jeszcze nie było w polskim kinie. pragnę tylko odzyskać 18 zł, które wydałam na ten chłam. już poznałam regułę: im więcej zapowiedzi, występów aktorów w "dzień dobry tvn" tym większy gniot. żałuję każdej minuty spędzonej na tym filmie

kiniakiniusia

niestety co się stało to się nie odstanie, mam tylko nadzieje, że następnym razem nie wydasz 18 złotych na kolejną beznadziejną polską komedie. Zróbmy bojkot tego typu gniotów :)

kiniakiniusia

uj trzeba było ściągnąć z internetu :P

kiniakiniusia

czuje dokładnie to samo. 14 zł i 1,5 godziny czekania no chociaż jeden śmieszny teksy

ZycieCarlita

Ocenianie filmu jeszcze przed jego obejrzeniem? To ma być poważne i
profesjonale podejście? Trzeba dać rodzimym produkcjom szansę. Lubię
polskie filmy.

marysia741

Zapraszam do obejrzenia filmów które oceniłem, mogę każdą ze swoich ocen uzasadnić :)

ZycieCarlita

A ja NADAL nie rozumiem czemu jak polskie to od razu złe twoim zdaniem, bo z tego co piszesz wynika, że wystawiasz ocenę nawet bez obejrzenia, prawda?

marysia741

Nie powiedziałem, że jak polskie to od razu złe, choć niestety tak często bywa. Mam po prostu dość patrzenia na tych pseudo aktorów, występujących obowiązkowo w każdym filmie - komedii. (zwykle romantycznej) Czy nie mamy już w naszym kraju utalentowanych aktorów? Ciągle te same twarze. Co do filmów to nie oceniam bez obejrzenia chociaż części filmu lub trailera, który często wystarcza bo zdarza się, że jest takim dnem, że film nie może być dobry bo jak wiadomo trailer to zbiór fragmentów filmu zachęcających do jego obejrzenia.

ZycieCarlita

100% racji. Trailer często wystarcza, gdy wie się, jakie zasady obowiązują przy jego tworzeniu. Dlatego nigdy nie zgodzę się z wielkimi znawcami filmu, którzy uważają, że film można ocenić dopiero po obejrzeniu. Czy naprawdę muszę oglądać Straszny Film 3905, żeby wiedzieć, że to dno? Czy naprawdę muszę włożyć palec do gniazka, żeby wiedzieć, że kopnie mnie prąd. No ale to do nie wszystkich dociera... Niektórzy potrzebują powoli, łopatologicznie, bez pośpiechu... Trzeba im wybaczyć. ;)

ZycieCarlita

tak tak a pozniej znow do ogladania hamerykanskiej papki, i coraz mniej myslenia tylko chloniecie papki... warto sie otorzyc a nie skreslac czegos innego jak hamerykanska papka

ZycieCarlita

"Chciałbym podziękować za stworzenie kolejnego polskiego badziewia z istniejących już kilkuset. Chciałbym również złożyć podziękowania producentom i scenarzystom, którzy przerośli samych siebie w tworzeniu takiego gówna. Nie mogę oczywiście zapomnieć o aktorach, dzięki którym z całą satysfakcją mogę wystawić ocenę 1/10. "

to przez takich typow jak Ty i Tobie podobni mamy sklepy zalane niskiej jakosci chinszczyzna, kupujemy i chloniemy nie nasze produkty a pozniej narzekamy ze nie ma pracy ze placa nam 3x mniej jak w przecietnym kraju europejskim, ze wokol tylko badziew...
typy wezcie sie w garsc bo wykanczacie nasz kraj...

Sansui

dużo mówisz a la patriotycznych tekstów, które w ogóle nie mają związku z tematem, a nawet nie umiesz pisać :)

ZycieCarlita

podpisuje się pod Twoją opinią:). Tylko nie zamierzam marnować wycinka życia na oglądanie tego ^&*%$*, wystaczy mi Och Karol 2 aby większości polskim filmów wyprodukowanych po 2000 roku wystawić 1/10 :D

Przyłączam się do bojkotu ;)

Kurza twarz, czyli wniosek nie iść? A chciałam dać szansę. Trudno, nie dam.

ZycieCarlita

koszmar,już w połowie filmu chcieliśmy wyjść ale zostaliśmy do końca-może się rozkręci,a tu nie szajs,totalna klapa.Nie polecam nikomu-ani z czego się pośmiać,ani dobrego kryminału.Kolejny przereklamowany niewypał!

ZycieCarlita

nie ma to jak linia kibli, zwana internetem... taki dzieciak bez zębów może sobie popluć na polską produkcję, bo jest Polska i to teraz w modzie. Pluć na polską reprezentację, pluć na polski rząd, pluć na polskie komedie.... Przez takich dzieciaczków jak ty wszystkie polskie komedie mają takie noty

de_niro_fan_500

A niejaki "de_niro_fan_500", znowu kibicuje jakiejs odrażającej pseudofilmowej papce "made in TVN", gdzie gra m.in. Rafał Mroczek oraz reszta bandy serialowej tej stacji. :) Jeden Bóg wie, jak można być jednocześnie "fanem" de Niro i fanem polskich współczesnych "komedii" przeznaczonych dla fajansiarstwa z ilorazem inteligencji Forresta Gumpa.

artpost1

Zgadzam się z Tobą w 100% artpost1. Nie pluję na ogół polskich komedii, reprezentacje czy polski rząd tylko krytykuję debilne polskie komedie, w dodatku nie jestem dzieciakiem :) Mogę Twój komentarz (de_niro_fan_500) nazwać bardziej głupim niż ustawa przewiduje, bo nie ma w nim za grosz sensu ani tym bardziej faktów. Dzieciaki bez zebów generalnie minusują klasyki a badziewnym polskim komediom dają 1/10.

ZycieCarlita

Dodam jeszcze tylko, że trudno mi uwierzyć. że można być zarazem fanem Roberta De Niro i polskich komedii :) Co do końcówki mojej wypowiedzi to oczywiście chodziło o 10/10.

ZycieCarlita

Ja nie kibicuje polskim komediom, ponieważ przyznam się, że na nie prawie wcale nie chodzę, preferuje dobre kino. ;d Zauważcie proszę, że odniosłem się do tego, że czekasz, żeby wystawić '1/10', a więc oceniasz tą komedię, bo jest Polska. Może i jest beznadziejna, ale nie na tyle na ile poziom waszego spojrzenia na to co polskie.
artpost uparł się na mnie, bo jest człowiekiem, który w 'dyskusjach' nie dyskutuje, tylko obraża wszystkich, którzy mają inne zdanie niż on.
ŻycieCarlita, oczywiście, że można być zarazem fanem jednego i drugiego. Bo to, że czasem chce się zabawić oglądając coś co mnie bawi, nie oznacza, że moim ulubionym gatunkiem jest dramat. Fakt, że kocham filmy Koterskiego nie pozwala mi lubić 'Testosteron'? To jest skrajna głupota, a mój komentarz jest po prostu dla bardziej rozgarniętych osób, które wiedzą co mam na myśli bo chwilę pomyślały.
Objaśnię: nie zjechałem polskiej komedii, a więc wylaliście na mnie garść pomyj, napuliście na mnie, to jest wasze ulubione zajęcie, a więc: zrobiliście to, co kulturalny człowiek robiy tylko w ubikacji.

de_niro_fan_500

http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U

Masz tu przykład dobrej polskiej produkcji. Po obejrzeniu tego fragmentu dużo osób utożsamia się z głównym bohaterem. A jeżeli podoba ci się poziom gry polskiej reprezentacji to polecam ci śledzenia sukcesów reprezentacji Burkina Faso, bo to mniej więcej ten sam poziom.

Pablo991i9

nie podoba mi się poziom, ale jestem kibicem na dobre i na złe, a więc teraz kibicuję im, żeby było lepiej, a nie jadę po piłkarzach i trenerach, rozumiesz?
Jestem zbyt inteligentny, żeby być trollem, który pisze tylko: 'ale z niego k*rwa', 'ale z niego ch*j'. Nigdy się nie zniżam do tego poziomu, więc proszę mnie nie obrażać.
aha i znowu słowo: produkcji. Proszę was, to komedie polskie są na niskim poziomie, nie dramaty, kryminały i thirlery. Wiem, że was nie ma na innych polskich produkcjach, bo tam nie można pojechać po całej linii, ale to również są PRODUKCJE.
I tak, obejrzałem filmik, bardzo mnie rozbawił. Ale to śmiech przez łzy, bo coraz więcej trolli, którzy w moim języku to zwykłe prymitywy ;d

de_niro_fan_500

Możesz przejrzeć moje posty i zobaczysz że jestem na wielu stronach filmów. Trollem nie jestem.

Pablo991i9

Ale wypowiadasz sie nt. piłki nożnej o której widać nie masz pojęcia, bo poza porówananiem naszej drużyny narodowej do Burkina Faso (z radością stwierdzam, że Polska od kwietnia poczyniła ogrooomne postępy), nie podałeś żadnych argumentów uzasadniających twoją kiepską opinię, chyba że jesteś zagorzałem fanem Burkina Faso...

de_niro_fan_500

Stary, już nie pamiętam co pisałem pół roku temu ale wiem że napisałem recenzję tego filmu (obejrzałem na Mega Video) i tam było dlaczego film mi się nie podoba. Jeżeli tego nie pamiętam to znaczy że nie był wart mojej uwagi. A z tym że nasza reprezentacja poczyniła postępy to się zgadzam, ale żeby od razu ogromne...

ZycieCarlita

Cóż więcej powiedzieć... :) Polscy "tfurcy" robią albo komedie romantyczne, albo komedie sensacyjne. Wydaje im się, że jak film nazywa się "komedia", to zwalnia ich to z wszelkiej odpowiedzialności i każdy szajs będzie zaakceptowany, a przynajmniej wybaczony. Tymczasem komedia jest bardzo trudnym gatunkiem i zrobienie dobrej komedii wcale nie jest takie łatwe. Polskie komedie to "komedie" w tym drugim, potocznym znaczeniu. O, w tej dziedzinie jesteśmy mistrzami. :) Tylko czy aby na pewno o to chodzi?

Moim zdaniem trafne spostrzeżenie;P

hehe dobrze powiedziane, to chyba jeden z trudniejszych gatunków. Np: Król komedii z Robertem de Niro - klasa sama w sobie, bez debilizmów :)

ZycieCarlita

A ja uważam, że aktorzy dobrani tutaj wcale nie są źli. Dajmy na to taki Żurek (mała moskwa - bardzo dobra rola), Basińska (świetna w Mumio). Dobry aktor powinien zagrać w każdym filmie jaki zostanie mu dany i każdą rolę, mniej i bardziej ambitną, po tym się go poznaje.

marysia741

Akurat w "Małej Moskwie" Żurek jest wyjątkowo bezbarwny, sztuczny i mydlany.