Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430158
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Żal mi jej było jak Nicolson ją dusił ale na szczęście przeżyła

ocenił(a) film na 8
Sidewinder

Żartujesz? Ja tak w książce, jak i w filmie miałem nadzieje, że tą "wredną babę" ukatrupi…

bonusx

no ale ona jesttaką miłą koietą w rzeczywistości i w innych filmach gra takie dobre osoby (w egzorcyście II Sharon miała ją w dupiea jak się zaczęła palić do louise tak "drmatycznie próbowała ją uratować"

ocenił(a) film na 8
Sidewinder

Bloo, nawet nie wiem jak mam się do tej Twojej wypowiedzi ustosunkować…(?) Ty tak na poważnie?

ocenił(a) film na 10
bonusx

Dokładnie tak samo, byłam zawiedziona że jej nie udusił..

ocenił(a) film na 10
Sidewinder

Ja mialem ochotę tę babę własnorecznie udusić.;)

ocenił(a) film na 10
fidelio

A mnie w filmie jakoś ona najmniej pasowała. Niby była drętwa jak miała być, ale w książce bardziej mi się podobała. Zwłaszcza jak Mc Murphy czyszcząc za karę toalety do ścianek klozetów gumą do żucia przyklejał karteczki dla niej ;) ksiązka to poezja, w filmie aktorzy świetni, ale Nicholsona wolę w Lśnieniu.

użytkownik usunięty
moorland

mnie najbardziej zabolał fakt, że Indianin udusił McMurphy'ego :/

ocenił(a) film na 9

Natalie, żartujesz? Może jakbyś rpzeczytała książkę, zmieniłabyś zdanie, bo motywy działania Indianina są tam bardzo jasno i dokładnie wyjaśnione. Mac na pewno nie chciałby spędzić 30, a może i więcej lat jako roślina i osobliwe trofeum siostry Ratched, która z pewnością szczyciłaby się swoim yhm 'osiągnięciem'. 'Tak kończą chorzy, którzy mi się sprzeciwili'. Słowem, cieszę się, że Bromden miał na tyle odwagi, aby to zrobić.

Sidewinder

a ja sie taaaaaaaaaak cieszylam
szkoda ze jej nie udusil. pindy jednej...
brr!!!

Sidewinder

to znaczy ze nie czytalas ksiazki skoro bylo ci jej zal