Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430115
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Genialny!

użytkownik usunięty

Lot nad kukułczym gniazdem powinien się znajdować w Top10 bez wątpienia. Jest to film, który rozwala na łopatki poprzez aktorstwo. To życiowa rola Jacka Nicholsona, De Vito i Fletcher. Oscary w pełni zasłużone, film opowiada historię jednostki walczącej z system. Jest to również film o dyktaturze, która zostaje ukazana w perfekcyjny sposób. Po prostu lektura obowiązkowa.

ocenił(a) film na 9

Fajna interpretacja z tą walką z systemem Elias, szkoda że skopiowana;)

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/63952.html

Chociaż się starasz

użytkownik usunięty

Brawo ,jestem pod wrażenem ,rozgryzłeś ten jakże trudny film ,szkoda ,że nie sam.
Teraz idź do szkoły i mów wszystkim dookoła ,że wiesz o czym jest "Lot".
Nawet przed podaniem linku przez Cattivo wiedziałem ,że sam tego nie wymyśliłeś.

ocenił(a) film na 10

Dzisiaj po raz pierwszy obejrzałem film, wcześniej nie było okazji. Nie będę chyba oryginalny jeśli stwierdzę, że główną zaletą jest aktorstwo - Jack jest genialny: scena,w której po raz pierwszy widzi Wodza, gra w kosza, rozmowa z psychiatrami i wiele innych.

Sama historia również świetna, ale nie będę wdawać się w szczegóły żeby nie spojlerować. Powiem tylko tyle, że film ma świetne zakończenie.

P.S Głupie pytanie. Nie uważacie, że siostra Ratched z tą swoją surową urodą, autorytatywnym stylem bycia i metodami ...była całkiem pociągająca?

krzychun

cóż wydaje mi się że musiała być strasznie nie zaspokojona, do Eliasa kurwa chłopie nie udawaj kogoś kim nie jesteś i tak wszyscy wiedzą że gdybyś poczytał wypowiedz jakiegoś profesora o tym że Podziemny krąg jest rewelacyjny to przestałby być dla Ciebie "żałosnym filmem dla młodzieży"Film jest genialny Milos Forman krytykuje tu komunizm i systemy totalitarne przy okazji mamy do czynienia z mistrzowskim popisem aktorstwa.Mimo iż film potrafi wzruszyć mamy tu sporo prześmiewczych sytuacji świetnie wplecionych w poważne dzieło Czeskiego reżysera.