Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430115
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Ja najbardziej lubię B-B-Bii-ii-lll'ego B-Biii-iita. Doskonale zagrana postać. Co do McMurphy'ego... sama nie wiem... Nicholson to doskonały aktor, fakt, ale nie sądzicie, że jest trochę jak...chucherko? Nie uważacie, McMurphy powinien być potężniejszy?

ocenił(a) film na 10
Nina_7

Dziadek na wózku, który uderza gruszkę bokserską swoją laską:] No i ta gorąca laska(panna Pilbow), która cały czas milczy ]:-)

ocenił(a) film na 10
rhinoceros83

Tak, pułkownik walący gruchę był świetny :D albo Cheswick śpiewający "i'm Popey, the sailor man" ;)

ocenił(a) film na 10
rhinoceros83

ja też uwielbiam dziadka i wodza. byli najlepsi.

ocenił(a) film na 9
Nina_7

"Nie uważacie, McMurphy powinien być potężniejszy?"
Nie kumam dlaczgo "powinien" być potężniejszy?????????????????? ?????????????????????????????? ?????????

GIT

Przeczytaj książkę to się dowiesz. McMurphy w filmie był mizerniutki w porównaniu do postaci McMurphy'iego w książce=))

Nina_7

Dla mnie ulubioną postacią jest niewądpliwie Randle Patrick McMurphy
ale poza nim Charlie Cheswick pozytywny koleś :]

Leon_B_Fink

cheswick i Martini, caly czas usmiechniety i ackja jak cjacila paczke fajek, maskara:)

użytkownik usunięty
Leon_B_Fink

Żaden Randle tylko Randall jak już...

;)

użytkownik usunięty
Nina_7

#1: McMurphy

a potem Cheswick, Martini i Billit :D

ocenił(a) film na 10

Najlepsze było z Martinim :D Zawierucha, Bałagan, wszyscy się kłócą a Martini- Banan na buzi i w śmiech :D a do tego jeszcze sobie na spokojnie kostki i pionki od eurobiznesu wcinał :D

Nina_7

lubię McMurphy'ego, to znaczy głównie mnie pociąga i może dlatego go lubię.
a co do Cheswick'a... z całym szacunkiem dla ludzi upośledzonych, ale znam kolesia z podobnym schorzeniem, który zachowuje się identycznie jak Cheswick i wkur*ia mnie nieziemsko, więc ta postać tylko mnie drażniła.
peace.

ocenił(a) film na 10
kikika7

Absolutnie wszyscy w tym filmie mi się podobali. Oczywiście jeśli chodzi o grę aktorską. Z resztą sami bohaterowie też byli świetni.

McMurphy
Cheswick
Billy
Martini
Wódz

Sama śmietanka. Oglądało się ich z przyjemnością :)

ocenił(a) film na 8
moniaL

Najlepszy jest Wódz! Szczególnie mecz koszykówki mi się podobał. Oczywiście cały film jest świetny, ale Wódz to zdecydowanie ulubiona postać :D

Nina_7

Mnie najbardziej podobał się Martini :)

Nina_7

Tak mam to samo wrażenie, Nicholson to świetny aktor,m ale nie pasuje mi do roli McMurphy'iego. Ja najbardziej lubię Billy i siostrę Ratched ( haha w książce świetnie jest opisana scena końcowa z nią, kiedy McMurphy się na nią rzuca) trochę inna niż w filmie ;/

ocenił(a) film na 8
Nina_7

McMurphy powinien być potężniejszy ale w sumie to mi to nie robiło za bardzo. Jednak według mnie potężniejsza to powinna być siostra Ratched. Wyobrażalam ją sobie po pierwsze jako starszą, i o wiele masywniejszą osobę, z wielkim biustem. Fletcher zagrała świetnie ale jednak inaczej sobie to wyobrażałam.