Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430158
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Jak to jest?

ocenił(a) film na 8

Kiedyś słyszałem takie twierdzenie, że TVP ma dbać o kulturalny rozwój społeczeństwa. Dlaczego w takim razie, do kurwy nędzy, o godzinie 20 na TVP pokazuje się teoretycznie tańce na lodzie, a w rzeczywistości słowne przepychanki między jury i uczestnikami programu, zaś filmy uznawane za klasyki są emitowane o wpół do drugiej w nocy, na dodatek w środku tygodnia?

Kto mi to wyjaśni i przekona, że tak być powinno, ma u mnie piwo :)

użytkownik usunięty
Malakhai

W pełni się z Tobą zgadzam. Bardzo chciałam go obejrzeć, jednak trochę późno był emitowany.

ocenił(a) film na 10
Malakhai

oglądalność :) niestety takie gusta Polaków :) nic nie poradzisz...

Malakhai

zgadza się. najbardziej interesujące mnie filmy zwykle są o nieludzkiej porze i zwykle się zniechęcam. "Lot.." akurat obejrzałam, ale też nie do końca:/ patrząc na ramówkę, zwłaszcza wieczorem, przy mojej liczbie posiadanych kanałów(6), to naprawdę rzadko kiedy jest coś godnego uwagi.

Malakhai

Nie przekonam Cie że tak ma być bo nie ma tak być a raczej nie powinno tak być, ale tak jest:) Przyczyna jest bardzo prosta telewizja jest tak głupia jak widz albo tak mądra jak widz.Dla nich liczy się oglądalność i tyle nie kultura i inteligentna rozrywka na poziomie.Kto ma niby oglądać takie filmy jak przed telewizorami zasiadają debile których nie interesuje kultura a w większości nie wiedzą nawet co to takiego hehehe.
Telewizja dostosowuje sie do widza w tym przypadku widza debila i serwuje mu gwiazdy tańczą na lodzie:)))cudowny program heheh bo dla debila to w sam raz.Tak więc debile górą heheh bo w naszym cudownym społeczeństwie jest ich miliony,pewnie jakieś 85% jego składu stanowią debile.Reszta ma przesrane kurwa bo jest zadeptana przez debili i może sobie ogladać dobre filmy w nocy.Tak wogule to dobrze że chociaż w nocy debile śpią.
pozdrawiam serdecznie:)

ocenił(a) film na 10
koalapaul

No niestety w Polsce panuje moda na pustkę i promowanie tandety i pseudogwiazd bez wykształcenia aktorskiego, zamiast porządnego, świetnego kina, którego przedstawicielem jest "Lot...". Jednak smuci to, że ludzie wolą oglądać pląsającą na lodzie Jolę Rutowicz niż dobre kino.
Natomiast o ile mogę zrozumieć takie ruchy w wykonaniu TVN-u czy Polsatu, czyli stacji komercyjnych, tyle w wykonaniu TVP to dziwi. I to bardzo. Dlatego zachęcam pana Urbańskiego by zmienił funkcjonowanie TVP.