Kiedyś słyszałem takie twierdzenie, że TVP ma dbać o kulturalny rozwój społeczeństwa. Dlaczego w takim razie, do kurwy nędzy, o godzinie 20 na TVP pokazuje się teoretycznie tańce na lodzie, a w rzeczywistości słowne przepychanki między jury i uczestnikami programu, zaś filmy uznawane za klasyki są emitowane o wpół do drugiej w nocy, na dodatek w środku tygodnia?
Kto mi to wyjaśni i przekona, że tak być powinno, ma u mnie piwo :)
W pełni się z Tobą zgadzam. Bardzo chciałam go obejrzeć, jednak trochę późno był emitowany.
zgadza się. najbardziej interesujące mnie filmy zwykle są o nieludzkiej porze i zwykle się zniechęcam. "Lot.." akurat obejrzałam, ale też nie do końca:/ patrząc na ramówkę, zwłaszcza wieczorem, przy mojej liczbie posiadanych kanałów(6), to naprawdę rzadko kiedy jest coś godnego uwagi.
Nie przekonam Cie że tak ma być bo nie ma tak być a raczej nie powinno tak być, ale tak jest:) Przyczyna jest bardzo prosta telewizja jest tak głupia jak widz albo tak mądra jak widz.Dla nich liczy się oglądalność i tyle nie kultura i inteligentna rozrywka na poziomie.Kto ma niby oglądać takie filmy jak przed telewizorami zasiadają debile których nie interesuje kultura a w większości nie wiedzą nawet co to takiego hehehe.
Telewizja dostosowuje sie do widza w tym przypadku widza debila i serwuje mu gwiazdy tańczą na lodzie:)))cudowny program heheh bo dla debila to w sam raz.Tak więc debile górą heheh bo w naszym cudownym społeczeństwie jest ich miliony,pewnie jakieś 85% jego składu stanowią debile.Reszta ma przesrane kurwa bo jest zadeptana przez debili i może sobie ogladać dobre filmy w nocy.Tak wogule to dobrze że chociaż w nocy debile śpią.
pozdrawiam serdecznie:)
No niestety w Polsce panuje moda na pustkę i promowanie tandety i pseudogwiazd bez wykształcenia aktorskiego, zamiast porządnego, świetnego kina, którego przedstawicielem jest "Lot...". Jednak smuci to, że ludzie wolą oglądać pląsającą na lodzie Jolę Rutowicz niż dobre kino.
Natomiast o ile mogę zrozumieć takie ruchy w wykonaniu TVN-u czy Polsatu, czyli stacji komercyjnych, tyle w wykonaniu TVP to dziwi. I to bardzo. Dlatego zachęcam pana Urbańskiego by zmienił funkcjonowanie TVP.