W szoku jestem, że Zemeckis nakręcił coś tak płaskiego i maksymalnie trywialnego. Początek filmu zapowiadał się nie najgorzej. Niestety po 20 minutach zaczyna się drugi do wyrzygania nudny film. Tak pan Robert chyba zrobił sklejkę z dwóch odrębnych materiałów filmowych.
Film który nie zapada w pamięć jest kiepskim filmem - zważywszy, że to dramat.
zgadzam się z opinią. czytałem Twój post zanim obejrzałem film. ale wszystko miałem duże oczekiwania... jaka ekipa zebrana - R..Z - najlepsza trylogia, D.W. jeden z najlepszych aktorów. Trzeba też pamiętać o starym dobry J. G. ( Oscara za Big Lebowski powinien dostać). A jednak w efekcie dostajemy płytki film ( ostanie 30 minut nie do obejrzenia) przewidywalny film. szkoda.. p.s. w drugiej części filmu to chyba nie Zemeckis stał za kamerą..
A ja się z Wami nie zgodzę. Zakończenia i owszem, takiego się spodziewałam, ale cały film oglądałam z zaciekawieniem i mnie wzruszył.
W ogole sie nie zgadzam. Po pierwsze od kiedy to Zemeckis jest ekspertem od rzeczy glebokich i oryginalnych - nie oceniam tu strony technicznej filmow. "Lot" jest solidnym dramatem, z paroma naprawde dobrymi momentami i choc, jak pisze recenzent "Filmwebu" nie bedzie to kamien milowy tego gatunku, to dla tych paru fragmentow scenariusza, porzadnego w swojej roli Washingtona i zapadajacego w pamiec finalu warto film obejrzec. 2/10 to ocena zarezerwowana dla najgorszych gniotow i film kompletnie na nia nie zasluguje.
Mówiąc płaskiego i trywialnego nie maiłem na myśli rzeczy głębokich i oryginalnych. Ty to powiedziałeś :> Zemeckis kojarzy mi się zawsze z reżyserem, który potrafi zainteresować widza. Tutaj mu nie wyszło.
To, że Ciebie nie zainteresował nie znaczy, że to gniot i że musisz wypisywać tu takie rzeczy. Mi np. nie podobał się "Ojciec chrzestny", ale czy to znaczy, że muszę siedzieć na filmwebie i pisać, że to gniot? Mogę najwyżej napisać, że mi się nie spodobał, a nie trollować w ten sposób, bo szanuję opinię innych i grę Brando.
>Mogę najwyżej napisać, że mi się nie spodobał, a nie trollować w ten sposób, bo szanuję opinię innych i grę Brando.
Jezu Chryste. O czym ty do mnie rozmawiasz?! Postulujesz abym przy każdym filmie, który nisko oceniłem pisał taki kolokwializm: "Nie podoba mi się" ?! o_O Zgrzałeś się? Pisz sobie tak - nie masz po prostu swojego zdania :)) To jest zatrważające w naszym społeczeństwie.
Na Boga ile wynosi średnia wieku na Filmwebie? :///
Nie, przy każdym filmie, który Ci się nie spodoba powinieneś prowokować i pisać, że jest to gniot - to bardzo elokwentne i dojrzałe, wszak jako przedstawiciel wybitnego pokolenia doskonałych krytyków filmowych przy ocenianiu filmów stwierdzasz jedynie fakty, które powinny być powszechnie znane. A tak przy okazji - zdanie "Joanna krupa jest brzydka" to nie opinia, a zdanie "Nie podoba mi się" to nie kolokwializm. Nakarmiłem trolla, pora umierać.
Wyobraź sobie, że słowo "gniot" idealnie pasuje do tego filmu. Tak w ogóle to mów do ręki :D
Zabawne i zarazem strasznie smutne jest patologiczne "community" filmwebu. Każdy kto myśli samodzielnie i wyłamuje się z ogólnie przyjętego trendu jest określany mianem trolla albo hejtera. Zaakceptuj, że ktoś posiada większe pojęcie o filmach od Ciebie i nie łyka byle czego jak młody pelikan.
Mam wykształcenie techniczne i z psychologią profesjonalnie nigdy nie miałem do czynienia ale ktoś kto ma nick "They_shoot_horses_dont_t " według mnie nie reprezentuje sobą za wiele. ;-)
Why can't we all just... get along? Both of u asswipes are turds and retards. BTW movie is 6/10 - nothing special, though not shitty.
Szkoda, że znieśli zabieg Lobotomii. Wykonałbym go na co drugim użyszkodniku tego portalu.
Niezle oceniasz - Hobbit 3/10, Dredd nowy 2/10, Listy do M 3/10, Bourne nowy 1/10, a juz najlepsze jest Dark Knight Rises 3/10 a kurde Stalker 10/10 albo Battleship 8/10 radzieckie gowno wolisz niz dobry film obejrzec. Opanuj sie czlowieku.
Dark Knigh Rises jest gówniany jakby nie było.
PS. Ciekawe na ile stamina ocenił ten film "Lobotomia", do którego tak zachęca :D
no jak komuś nie podobają się takie życiowe filmy, no to proszę ich nie oglądać wogóle. Idź obejrzyj Jurassic Park czy transformersy. Kolega nie wie czym jest uzależnienie i jakim jest wyzwaniem wyjść z niego, po nicku widać, że Speed czy inne sensacje bardziej się podobają, jeśli kolega nie zna się na filmach to proszę chociaż je ignorować, niż wypisywać takie bzdury. Gniot? ehh, gdzie Ci ludzie co doceniają prawdziwe życie, przeniesione na ekran. Szkoda mówić cokolwiek.
jeśli to co Ci napisałem jest pozbawione dla Ciebie sensu, no to gratuluję twoim nauczycielom w podstawówce, a może jeszcze jej nie ukończyłeś. Nie mi to oceniać, powodzenia w czytaniu ze zrozumieniem.
They_shoot_horses_dont_t - zaiste mądre twe słowa ;). Mi się film bardzo podobał (i to nie dlatego, że mam słabość do Denzela jako aktora). Twórcom udało się oddać sedno choroby alkoholowej, dla alkoholika alkohol to rzecz najważniejsza, nic innego się nie liczy, a przymus picia jest tak silny, że nawet w najważniejszych dla siebie życiowych momentach nie jest w stanie przestać pić... Co do wypowiedzi kolegi STAMINA, to czasami wystarczy poczytać kilka postów danego "recenzenta" i wszystko jest jasne, rozumiem czemu Jemu się film nie spodobał i dziwiłbym się jak byśmy obydwoje mieli podobne zdanie na temat tego obrazu...
brawa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla CIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba troszkę przesadziłeś liczyłeś na film akcji a tu niestety nie tędy droga.......pozdrawiam.CIEKAWIE UJĘTY PROBLEM ALKOHOLOWY takie jest moje skromne zdanie.
Rola Washingtona - bardzo dobra. Dawno nie zaprezentował się na ekranie tak dobrze. Co do opinii na temat filmu - niekoniecznie się z nią zgadzam ale każdy ma prawo głosu.
Pozdrawiam
ale żeś poleciał, dawno nie czytałem tak żałosnej i płytkiej wypociny, jak bym był adminem tego portalu to już byś tu nic więcej nie napisał
Napisze to tak ze prawie przez STAMINA nie oglądnąłem tego filmu lecz za ocenę Battleship: Bitwa o Ziemię 8.... zdecydowałem się go obejżeć i nie załuję jak dla mnie lekko 8 film jest dobrze zrobiony i nakręcony tylko trzeba mieć trochę więcej niż naście lat żeby go zrozumieć pozdrawiam i polecam ten film w ciemno
A co w tym filmie jest do zrozumienia? W praktyce mozna się jedynie zastanawiać jakim cudem ktoś wyłożył pieniądze na takie gówno oraz co ćpali scenarzyści i reżyser, że wyszedł im film pełen idiotyzmów.
Zgadzam się. Film jest kiepski i przerysowany. Naiwnością przebija chyba nawet socrealistyczne "produkcyjniaki", czy familijne gnioty "Made in Disneyland". Cała historia, od samego poczatku sprawia wrażenie wydumanej i sztucznej. Natomiast zakończenie pt. -" Prawda nas wyzwoli", to prawdziwy popis absurdu, banału i nachalnej dydaktyki. Jeżeli kogoś naprawdę interesuje problematyka alkoholizmu, to powinien zapoznać się z obrazem W. Hasa, zatytułowanym "Pętla", z niezapowmianą kreacją G. Holoubka w roli głównej, a nie tracić cenny czas, na tego typu moralizatorskie dyrdymały. Moja ocena 4/10.
Miło poczytać mądrego człowieka. :) Przywracasz mi wiarę w człowieka... tego portalu ;-)