Lot

Flight
2012
7,4 145 tys. ocen
7,4 10 1 145092
6,7 39 krytyków
Lot
powrót do forum filmu Lot

Początek zapowiadał się obiecująco.Jednak z minuty na minutę zaczyna wiać nudą i banałem.
Temat alkoholizmu i narkomani podany widzowi w bardzo prosty sposób-trochę na zasadach
broszurki mówiącej o tym,że picie jest złe(wraz z jego konsekwencjami).Taki typowy model
stosowany w filmach z wątkiem o alkoholizmie. Poza tym,wątki religijne-spora ilość i jak dla mnie
zbędne, pokazane w sposób bardziej odpychający niż "nawracający"-wręcz komiczny(scena
"zielonoświątkowców" i rozmowa z II pilotem w szpitalu).Z pewnością rola Denzela godna uwagi i
choć za nim nie przepadam brawa za aktorstwo.Niestety filmu sam nie udźwignął(Goodman
próbował jednak jego rola jest niewielka).

ocenił(a) film na 7
remik82

Początek wgniata, scena świetnie zrobiona pod względem technicznym, potem troche film mnie zmeczyl, nie mowie o Denzelu bo świetnie grał alkocholika, wątek z Nicole był troche nudny, ożywiałem się na wejścia Goodmana, świetna rola drugoplanowa. Koniec spotkanie na komisji i 'przełamanie" Whipa troche po hollywoodzku lukrowane, ale chwytające za serce.

ocenił(a) film na 5
remik82

Dokładnie, zgadzam się z każdym słowem... Chociaż na 3 to chyba nie zasłużył mimo swojej banalności bijącej z każdej sceny (oczywiście oceniam go trochę wyżej).

remik82

Mogli jeszcze na koniec wrzucić scenę jak Denzel, drugi pilot i jego dziewczyna modlą się razem, wpasowałoby się w klimat końcówki.