Lot

Flight
2012
7,4 145 tys. ocen
7,4 10 1 145094
6,7 39 krytyków
Lot
powrót do forum filmu Lot

Genialny 

ocenił(a) film na 9

Znakomite efekty specjalne, zaskakujące zwroty akcji, świetnie zagrana rola przez Danzela Washingtona. Pozycja zdecydowanie godna uwagi, film bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 10
kacper6381

Podzielam powyższe zdanie, ta.

ocenił(a) film na 9
kacper6381

Mimo iż mało w nim akcji, fajnie jest zobaczyć od czasu do czasu jakiś dramat, bynajmniej człowiek nie czuje się taki pusty w środku ;)

ocenił(a) film na 7
kacper6381

efekty specjalne? :) o czym konkretnie mowisz bo nie zauwazylem takich? :D

ocenił(a) film na 9
bilson

Mój błąd. Źle to ująłem, chodziło mi o początkowe sceny odbywające się w samolocie.

ocenił(a) film na 7
kacper6381

Sam jestem pilotem (nie latam w liniach a czysto rekreacyjnie ale jadnak) i moge Ci powiedzieć że to co tam sie dzialo w kokpicie nie mialo za wiele wspolnego z rzeczywistością i a bardziej z filmami z serii "zabili go i uciekł" ;)

A jeśli chodzi o samą warstwę wizulaną to duuuużo ciekawa pokazana była katastrofa w Cast Away z Tomem Hanksem.

ocenił(a) film na 10
kacper6381

scena lotu trzyma w napięciu, na szczęście ten samolot to nie trupolew

ocenił(a) film na 7
kacper6381

A tak konkretnie, to który zwrot akcji był zaskakujący?

ocenił(a) film na 9
aklekot

Przykładowo ostatnie sceny.

ocenił(a) film na 7
kacper6381

No jak dla kogo, dla mnie akurat były oczywistą oczywistością ;)
Czyste Hollywood.
Spojler

Gdyby się nie przyznał, latał dalej pijany i z tego powodu rozbił kolejny samolot, tym razem z setką ofiar, no, to takie zakończenie by mnie zaskoczyło :)

ocenił(a) film na 7
aklekot

" [...] latał dalej pijany i z tego powodu rozbił kolejny samolot, tym razem z setką ofiar[...]" Chyba oglądaliśmy inny film, katastrofa była spowodowana usterką czysto techniczną, a nie jego stanem(pomimo którego uratował 96 osób)