Film fajny ale bajeczka straszna szczegulnie z tym piciem moj znajomy pracuje dla united airlines i wiem że testują ich bardzo często
...ale to chyba w niczym nie przeszkadza? Odwrócony lot z happy endem też przeca bajka (zapytaj znajomego ;)
Nie mam nic przeciwko film mi się całkiem podobał szczegulnie świetnie pokazuje słabości ludzi w nałochach.
no nie wiem swego czasu wyszła książka,którą napisał pilot alkoholik,łudząco podobna tematycznie(oprócz tej katastrofy),gdy pił ręce mu sie nie trzęsły,czyli praktycznie alkohol traktował jak lekarstwo do pewnego czasu oczywiście,buteleczki były schowane zawsze w wc ale raz ich zabrakło....
Alkoholik, człowiek uzależniony zawsze znajdzie wymyślny sposób ukrywania nałogu,kompulsywnych zachowań.Pomocni w tym,świadomie lub nie bywają inni: współpracownicy,znajomi czy bliscy.
Prowadząc zwyczajne życie,będąc wykształconym, inteligentnym a przy tym piastując odpowiedzialne funkcje zawodowe, społeczne, nałogowiec potrafi do pewnego progu uzależnienia być specem w swojej dziedzinie.Bez kolejnego "zastrzyku" traci wybitne zdolności.
Film dobrze ukazuje ten mechanizm i moment, w którym bohater osiąga swoiste "dno", granicę, pozwalające zmierzyć się z nałogiem.
Świetny film z doskonała grą aktorską Denzela.
Zapewne ich pilnują, ale też uzależnieni potrafią wyczyniać "cuda" żeby się napić i jednocześnie jako tako funkcjonować, aby sobie nie narobić problemów. Czy jako pilot? Pewnie trudno by było, no ale to tylko film. Nie traktujmy tak wszystkiego dosłownie:)
Pewnie inaczej jest w liniach międzynarodowych, a inaczej w lokalnych. W filmach często stosuje się pewne skróty i uproszczenia. W tym nie to było istotą problemu, więc nie ma problemu moim zdaniem.
Co do ortografii.
Zainstaluj sobie przeglądarkę firefox - na czerwono poprawia wszystkie błędy. Zresztą, funkcja ta powinna być dostępna również w IE. Warto na to zwracać uwagę, bo najmądrzejsze wywody łatwo utopić, kiedy pisze się szczególnie przez "U".
Pozdrawiam.
Jak dla mnie film ten ukazuje w szczególności ludzkie słabości dlatego mi się podoba, jednym z ciekawszych ujęć jest jest scena w szpitalu na schodach .
Pozdrawiam