Naprawdę świetny film. Jedna z najlepszych produkcji jakie widziałem. Cały czas jest akcja i choć
nie lubię w filmach pościgów policyjnych w tym był on na takim poziomie że w ogóle nie
przeszkadzał.
Scarlett Johansson genialna.
Końcówka trochę przekoloryzowana ale to nie przeszkadzało. Dla kogoś kto lubi filmy akcji polecam.
Na tych którzy piszą recencje na podstawie trailera szkoda czas. Idźcie , zobaczcie i sami oceńcie.
Jak dla mnie nie żałuje wydanych pieniędzy s spędzonego w kinie czasu.
Chyba bylismy na innych filmach. Dla mnie był beznadziejny. Te sceny wyciete z filmów. Przyrodniczych tak denerwujace ze chcialem wyjsc z kina naprawde nikomu nie polecam
co do scen z filmów przyrodniczych to się zgadzam że mogli sobie darować ale jak dla mnie nie miało to wpływu na ogólną ocenę. Mi akurat to aż tak bardzo nie przeszkadzało.
Zupełnie się nie zgodzę.
Potencjał ogólnie był, ale na tym twórcy poprzestali. Mnóstwo niewytłumaczonych wątków. Podczas oglądania ma się odczucie, że zostajemy rzucani raz tu, raz tam.
Bez spoilerowania - gdzie niby Scarlett miała lecieć i dlaczego znalazła się w pomieszczeniu gdzie ją skopano? (to samo widać w trailerze, mam nadzieję, że nikomu nie popsułem fabuły ;-) ).
Dodatkowo pościg przez miasto "na siłę" - samochody dachują, latają, o mój boże, co to się nie dzieje. AHA.
Genialna rola? Jako co? W ogóle nie czułem więzi z bohaterką. Nie będę oceniał tekstów i ogólnej roli, bo to wina scenariusza, ale były... no słabe.
Tak samo użycie "mocy" bohaterki. Po co dodawanie grawitacji, czemu nie może po prostu uśpić jak na trailerze? Albo końcowe walki, wszystko na siłę. Dosłownie wszystko. Również porównywanie człowieka do boga, tak bardzo uderza po oczach, że każdy tym oberwie, nawet 3 latek. Nie jakoś subtelnie ukryta symbolika. Wprost uderzenie. Dlaczego mam to za złe? Bo nic za tym nie idzie, nie ma głębszego przesłania.
Podsumowując ja jestem bardzo zawiedziony. Film wydaje się jakby był nakręcony na długość 4 godzin, z czego do kin puścili te 90 minut.
Nie polecam.