Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236621
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Mimo wcześniejszych tych tematów hejtu, nawet patrząc na tytuł nie chciało mi się ich czytać. Poszłam po prostu na film, oglądnęłam i mi się spodobał.

Było wiele ciekawych elementów. Cieszy mnie obecność Pana Morgana Freemana - lubię gościa za np. Wożąc panią Daisy, Skazani na Shawshank, Epidemie, Bruce Wszechmogącego, Choć goni nas czas i Evana Wszechmogącego :)

Film trochę trzymał w napięciu. Zastanawiałam się co zrobi jak będzie miała to 100% z jednej strony niby to było oczywiste, ale z drugiej była też nuta niepewności. Wreszcie była wszędzie, ale nigdzie - stała się "bogiem".

Ciekawy pomysł stworzenia filmu, gdzie kobieta ... w sumie nawet nie wiemy za bardzo kim jest, znamy tylko jej imię. W sumie ona sama w jednej scenie mówi, że zastanawiała się kim jest zawsze, ale jak zaczęła wykorzystywać więcej % mózgu to wtedy dowiedziała się po co to wszystko. Widząc ją na początku, wygląda na głupią - bez obrazy oczywiście. Zostaje wplątana w nielegalny biznes, przypadkowo. Nowy narkotyk i bum...niespodziewane efekty. Ciekawa sprawa, narkotyk który może zrobić z Ciebie Boga.

Na plus efekty :) Wykład profesora i budujące się napięcie. Moment zatrzymywania, cofania czasu na plus. Zakończenie z jednej strony dobre, a z drugiej czegoś brakowało. Alternatywnie mogła z tym policjantem dziecko mieć, bo w sumie zanosiło się na to, ale jednak nie wyszło. Film, więc nie sprzedaje się seksem jak tylko może - jak wiele filmów. Jest takie coś co sprawia, że człowiek zaczyna się zastanawiać nad możliwościami. Jak mogłoby to być, gdyby mieć takie umiejętności. Mnie film zachęcił do refleksji i rozmyślań nad światem i istnieniem.

Ogólnie polecam ten film. Wiadomo nie każdemu się spodoba, ale warto oglądnąć i samemu stwierdzić.

PS: To jest moje indywidualne zdanie. Każdy ma prawo do własnego ;)