Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236621
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Bardzo dobry

ocenił(a) film na 9

Super klasyk gatunku, ciekawie zrobiony, dawno nie było dobrego filmu z tego gatunku.

ocenił(a) film na 2
enduroski

Co się będziesz, jeebniij mu 10. A tak w ogóle to jaki to gatunek? Nie chodzi ci przypadkiem o "Luc besson zszedł na psy"?

ocenił(a) film na 9
Sarin

"300" u Cibie ma 9 ;) a jaki to gatunek ?

ocenił(a) film na 2
enduroski

Sieczka :)

ocenił(a) film na 4
enduroski

błagam powiedz, że jesteś trollem...
Chyba, że właśnie wymyśliłeś nowy gatunek do którego należy wyłącznie Lucy?

ocenił(a) film na 9
Dealric

wielu moim znajomym w tym także mi film ten bardzo się podobał i nie rozumiem o co tyle krzyku, że nie jest to "Pitch Black" mój ulubiony klasyk sci-fi czy akcja w stylu Bonda, wg mnie jest to jak najbardziej film akcji z wieloma elementami sci-fi i nie zamierzam toczyć trolowatych dyskusji ile cukru w cukrze :P

ocenił(a) film na 4
enduroski

Jest to film akcji. Z elemenetami nie tyle s-f co czystego fantasy bo logiki tam, ani sensu nigdzie nie ma.
Tu chodzi o fakt, że film jest po prostu głupi, a ty go stawiasz na równi z takim Obcym, czy Pitch Black, czy Łowcą Androidów...

ocenił(a) film na 9
Dealric

Pitch Black ma u mnie 10 i serce ! więc nie jest na równi :) a co Lucy - może brak Ci wyobraźni i nie umiesz patrzeć na tyle szeroko aby dostrzec, że film toczy się zgodnie z osiąganiem coraz to większej sprawności mózgu bohaterki, by osiągnąć 100 % na końcu, znam wiele osób co sięga umysłem dalej niż namacalna zwykła materia ;)

ocenił(a) film na 4
enduroski

W tym rzecz, że nie mi brak wyobraźni. Tobie brak elementarnej wiedzy.
Cały film jest oparty na dawno obalonym micie dotyczącym użycia 10% mózgu. Przez to całość jest niezgodna z czymkolwiek.

To tak jakbyś chciał nakręcić film o grawitacji, gdzie grawitacja przyciągałaby nie do centrum masy, a gdzieś w bok od niej. Niby można, ale bzdura, że głowa boli.

ocenił(a) film na 9
Dealric

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mit_10%25_m%C3%B3zgu

- osobiście znam faceta który miał wyciety nowotwór z mózgu wielkosci 3.5 na 2 cm - facet ma okolo 60 lat i jedno z pierwszych pytań jakie mu zadałem to czy zauważa jakiekolwiek zmiany w swoim życiu (myslenie, równowaga, prowadzenie auta, ... ) odpowiadział że absolutnie nie - spotykam go czasem na rybach i obsorwuje godzinami jak łowi np. obbok mnie - absolutnie normany gośc - zatem jak to wytłumaczysz ? pominę że wg mnie każdy człowiek ma indywidualne zdolnosci do róznych rzeczy ...

to jest mit i obalanie mitu - żadnych konkretów i absolutnie ni jak to sie ma do fizyki Ziemi :P (sa na to wyprowadzone tezy i dowody - dokłądne obliczenia matematyczne)

z mózgiem bardzo wiele pozostaje niewyjasnione, jedynie znane sa mniej wiecej obszary co za co odpowiada ale nie jest wskazana konkretna komórka oraz choćby procentowe jej obciazenia w procesie myslenia czy innych procesów - w fizyce Ziemi wszystkie obliczenia są skończone i mierzalne !

chyba że potrafisz dokladnie obliczyc, ponumerowac nazwac i okreslic konkretne komórki w mózgu oraz ich sumaryczny udział procentowy w użyciu do dokladnej masy mózgu i i wyjdzie Ci ze każdy człowiek używa 12.312424518946351630 % swojego mózgu ?

bo np. siła grawitacji:

g=9.80665 m/s2

podasz takie obliczenia co do mózgu ?

:)

ocenił(a) film na 4
enduroski

Proste. Pet mozgu i bez problemu obliczysz procent aktywnych obszarow. Mylisz sie, rzucasz nie wynikajacymi z nicxego tekstami i liczysz ze ktos uwierzy...

ocenił(a) film na 9
Dealric

myślę, że na pewno Ty masz racje ;)

ocenił(a) film na 4
enduroski

Wiem.
A jako, że to pierwsza inteligentna rzecz którą napisałeś w tym temacie, zignoruję tą namiastkę ironii, którą w niej zawarłeś ;)

ocenił(a) film na 9
Dealric

gdybyś zignorował to byś nie odpisał :P zatem skoro już kilka razy pokazałem Ci "dokąd sięga Twój wzrok" kończę tą dyskusje i już więcej w tym temacie nie piszę :P