Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236621
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Dno i kilometr mułu

ocenił(a) film na 3

Bardzo słabo zagrane. Już po pierwszych scenach, w których Scarlett próbuje grać przerażenie wiedziałem, że lekko nie będzie.
Dobra historia z dużym potencjałem, ale zmarnowana i zrobiona jak tanie kino klasy C. Filmu nie ratuje ani Scarlett (tutaj chyba w wyjątkowo słabej formie), ani Morgan Freeman.
Daję 3/10 za fabułę, z której można by zrobić przebój kasowy.

ocenił(a) film na 3
pyj

Nic dodać, nic ująć, pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
pyj

Może po prostu za mało filmów oglądasz i... nie doceniasz dobrych filmów? ;)
Ostatni film (nie licząc "Lucy") obejrzałeś... 2 (słownie: dwa;) lata temu.
Swoją drogą, wybacz niedyskrecję ale jestem ciekaw co porabiałeś w tym czasie. Zahibernowali Cię, wpadłeś w pętlę czasu, medytowałeś w Tybecie, wstąpiłeś do "Bractwa Zakonnego Himavanti", zostałeś porwany przez UFO a może zażyłeś narkotyk który zwiększył potencjał Twojego umysłu? ;)

ocenił(a) film na 3
robinson777

Filmów oglądam naprawdę dużo. Wiadomo, trafiają się różne. Z reguły nie oceniam publicznie, nie komentuję, ale dawno nie trafiłem na coś, czego obejrzenie wywołałoby we mnie chęć ostrzeżenia innych przed popełnieniem tego samego błędu. Ostatnio podobne odczucia miałem po obejrzeniu "Pirania 3D". Zbyt duże pokładałem nadzieje w tym filmie - Luc Besson, Scarlett Johansson, Morgan Freeman - miało być pięknie.

Oczywiście film ma prawo się podobać i nikogo, komu się podobał, nie będę przekonywać, że jest inaczej :)

robinson777

"kino klasy C" - w tym momencie powinienen przestac karmic trolla

pyj

A ja się z tobą w stu procentach zgadzam. Mam dokładnie te same uczucia, dodałabym tylko, że bardzo bolał mnie widok Morgana Freemana w tym, film bardzo zmarnowany, taki potencjał w pomyśle, a taki słaby efekt. Idąc miałam myślałam, że będzie to coś w rodzaju "Jestem bogiem", ale wygląda na to, że "Jestem bogiem" to przerosło.
Poza tym dodam tylko dla potomnych, że nazywanie pana pyja trolem jest dość nieuzasadnione.

ocenił(a) film na 3
pyj

"Bardzo słabo zagrane." - To raz.

"Dobra historia z dużym potencjałem, ale zmarnowana" - i to z rozmachem :( - Dwa.

"Scarlett (tutaj chyba w wyjątkowo słabej formie)" - najsłabszej.

Daję 3/10 za fabułę, z której można by zrobić przebój kasowy - ocena - też zaszalałam, i fakt, szkoda Tak zmarnowanego pomysłu :(

ocenił(a) film na 5
pyj

Fakt. Fakt. Fakt.

btw. "miota jak szatan!" - moje słowa wypowiedziane ze łzami od śmiechu przy oglądaniu tego w kinie.

ocenił(a) film na 3
pyj

Podzielam Pańskie zdanie. I faktycznie czasem przychodzi taki moment że mimo braku społecznikowskiego zacięcia i ja mam ochotę ostrzec wszystkich. W tym przypadku tak właśnie jest.