Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236621
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Film o wielce niewykorzystanym potencjale. Pomijając niedorzeczności, pchanie na siłe watków akcji oraz zbytni pośpiech w przekazywaniu treści to przesłanie tego filmu jest wielce istotne. Jesteśmy nieśmiertelni, liczy się tylko teraźniejszość, jesteśmy częścią całego wszechświata więc w zasadzie jesteśmy wszechświatem. Niestety film zrobiony okropnie, dlatego tak niska ocena. Nie oceniam przesłania, oceniam film.

Mongoose

Zupełnie się zgadzam, jeszcze do 20% możliwości mózgu dało się oglądać, potem już nie. Mam wrażenie, że mózg autorów filmu jest zbyt ograniczony żeby móc zrobić to lepiej. Zawiodłam się - dla mnie zmarnowany potencjał. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
m0n1c23k

Ten film to mniej więcej próba Besona zawarcia wszystkich jego przemyśleń, koncepcji w 90 minutach gdy tak naprawdę potrzebowałby ich co najmniej 180. Niestety efekt końcowy jest tragiczny i wychodzi parodia ciekawego tematu.

ocenił(a) film na 6
Mongoose

Dokładnie odniosłam to samo wrażenie... temat świetny, początek ok... ale im więcej akcji, tym coraz większe rozczarowanie... szkoda!

ocenił(a) film na 4
ifoiry

Myślałam, że tylko ja odniosłam takie wrażenie. Zgadzam się. Pomysł był, wykonanie słabe.

m0n1c23k

Też się ze wszystkim zgadzam co powiedziałaś. Na początku było spoko, potem już coraz gorzej. Spodziewałam się czegoś lepszego...

ocenił(a) film na 5
Mongoose

dokładnie tak - niestety ja tez się zawiodłam :(

ocenił(a) film na 8
Mongoose

Ogólnie film zaczyna się bardzo fajnie i przykuwa uwagę , z niecierpliwością czekałem co dalej się wydarzy.Jednak film szybko się kończy , i to co najmniej słabo.
Mimo wszystko produkcja jest bardzo ciekawym filmem akcji , przyjemnie się ogląda i skłania do przemyśleń. Nie wiem jak wy ale mnie podjarał ten film określając że człowiek ma na wyciągnięcie ręki taką moc.

Wilku0904

Wytłumaczcie mi prosze ja to jest że używając 100% mózgu potrafisz kontrolować przedmioty, albo wręcz ,,zniknąć'' i być wszędzie, niczym Bóg. Z dupy totalnie. Do 20% było logicznie, później poniosła ich fantazja. Dziwne że nie miała jakiś laserów z oczu albo głowy szopa.

Mongoose

Najpierw zastanówcie się, że próbujecie racjonalnie wytłumaczyć fabułę filmu SF (science fiction - nie muszę chyba tłumaczyć), później jedno za drugim piszecie : nędzny, słaby, parodia, ze potencjał niewykorzystany ( i perła, że zacytuję : "... Do 20% było logicznie, później poniosła ich fantazja..." - a skąd Ty wiesz jak wyglądamy przy 20%, i jeszcze prosisz o wytłumaczenie 100% ;)))) itd.

A może któreś z Was moi drodzy napisałoby, dlaczego Wam się nie podobał - pomińcie naukowe brednie o 10% i takie tam, ponieważ, to nie jest film BBC o przyrodzie na Madagaskarze, tylko film akcji Luca Bessona.

Polecam też obejrzeć kilka jego filmów, po czym zadajcie sobie pytanie : czy on nakręcił aby jakiś film przyrodniczy ?

Film lekki i napewno nie jest stratą czasu (oglądałem gorsze, które mają lepsze recenzje np. "Niezgodna" - tfu zakała;)))))

Pozdrawiam ;))))

ocenił(a) film na 3
Gitkolo

Film ma nastawienie naukowe, próbuje naukowo wyjaśnić zachodzące w nim zjawiska. To nie jest Piąty Element gdzie na takie rzeczy nie zwraca się uwagi i po prostu ogładą się produkcje lekko i przyjemnie. Ten film ma za zadanie wzbudzać do głębszej refleksji co mu bardzo słabo się udaje. Taki stroboskopowy skrót myślowy w wykonaniu Bessona, ja niestety dziękuje za takie kino.

Mongoose

>>> Film ma nastawienie naukowe, próbuje naukowo wyjaśnić zachodzące w nim zjawiska

serio? na co/kogo sie powolujesz?

ocenił(a) film na 3
Mongoose

Wykorzystując te 20% mózgu mogła wszystkich spokojnie pozabijać samej nie dać się zranić. Dalej to nie miało sensu już.