PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687712}

Lucy

2014
6,3 236 tys. ocen
6,3 10 1 235915
5,2 55 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Spodziewałem się nafaszerowanego efektami pustego filmu a otrzymałem całkiem mądry film sensacyjny z przesłaniem jestem bardzo pozytywnie zaskoczony!Jeśli ktoś tak jak ja po opisie i okładce oraz tytule który omówmy sie jest mało zachęcający spodziewał sie gniota to mówię wam to nie jest zły film to dobre kino WARTO POLECAM!

lupus198116

to może mi wyjaśnij jak mam koniec rozumieć?

ocenił(a) film na 9
kwieku50

SPOILER
.
.
.
Rozumiem to tak:

Lucy przekazała całą zdobytą przez siebie wiedzę, a zarazem zapewne rozwiązane problemy technologiczne współczesnego świata na pojemnego pendrive'a, który ludzkość może dostępną technologią odczytać. Następnie przeszła w wyższy stan jako, że z ludźmi nie dzieliła już właściwie niczego, nie utożsamiała się z nimi, co mówiła w którymś momencie w filmie. Stała się takim strażnikiem, obserwatorem wszechświata, co pokazała wysyłając wiadomość na telefon policjanta.
.
.
.
KONIEC SPOILERA

Darkeer

ok, to ja mam mniej więcej takie samo wyjaśnienie. Dzięki

ocenił(a) film na 6
Darkeer

Coś jak Johnny Deep w Transcendencji wszedł na wyższy poziom tak samo Lucy. Dobrze ująłeś to, że na tym levelu nie miała już nic wspólnego z ludźmi. Kto wie może tak właśnie można sobie tłumaczyć istotę Boską :)

ocenił(a) film na 9
lupus198116

daje do myślenia, rewelacyjny