Spodziewałem się nafaszerowanego efektami pustego filmu a otrzymałem całkiem mądry film sensacyjny z przesłaniem jestem bardzo pozytywnie zaskoczony!Jeśli ktoś tak jak ja po opisie i okładce oraz tytule który omówmy sie jest mało zachęcający spodziewał sie gniota to mówię wam to nie jest zły film to dobre kino WARTO POLECAM!
SPOILER
.
.
.
Rozumiem to tak:
Lucy przekazała całą zdobytą przez siebie wiedzę, a zarazem zapewne rozwiązane problemy technologiczne współczesnego świata na pojemnego pendrive'a, który ludzkość może dostępną technologią odczytać. Następnie przeszła w wyższy stan jako, że z ludźmi nie dzieliła już właściwie niczego, nie utożsamiała się z nimi, co mówiła w którymś momencie w filmie. Stała się takim strażnikiem, obserwatorem wszechświata, co pokazała wysyłając wiadomość na telefon policjanta.
.
.
.
KONIEC SPOILERA
Coś jak Johnny Deep w Transcendencji wszedł na wyższy poziom tak samo Lucy. Dobrze ująłeś to, że na tym levelu nie miała już nic wspólnego z ludźmi. Kto wie może tak właśnie można sobie tłumaczyć istotę Boską :)