Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236621
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Jakie są Wasze odczucia po tym filmie? Warto isć na niego do kina ?

ocenił(a) film na 7
ola9lola

Jeśli oczekujesz zwyczajnego, dobrego sci-fi połączonego z akcją i szukasz jedynie dobrej rozrywki, a nie super logiki (odnośnie tego czepiania się przez ludzi mitu o wykorzystywaniu 10% mózgu), to warto.

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Dokładnie...polecam bo ogląda się przyjemnie.

ocenił(a) film na 6
ola9lola

powiem tak: obiecującu początek, a im dalej tym gorzej. Klasyczny Luc Besson w klimatach s-f. Uwielbiam s-f, ale ten film postawiłbym na półce z Transcendencją. Dałem 6/10 ale drugi raz już się nie skuszę. Gdybym wiedział, że to Bessona to w ogóle bym nie poszedł na to do kina i nic bym nie stracił, natomiast zasugerowałem się tematyką i reklamą i teraz mam.

ocenił(a) film na 2
ola9lola

Właśnie co wróciłem z kina i mogę powiedzieć jedno, OMIJAĆ TEN FILM SZEROKIM ŁUKIEM! Rozumiem science fiction, rozumiem funfiction reżysera, rozumiem wyolbrzymienie, ale w "Lucy" wszystko jest po prostu na poziomie dna, począwszy na scenariuszu, przez wykonanie i na ogólnym zamyśle kończąc. Nawet aktorsko produkcja się nie broni mimo obecności Johansson oraz Freemana. Twórcy mieli dość ciekawy pomysł, ale kompletnie nie wiedzieli jak go wykorzystać w efekcie czego mamy tutaj nagromadzenie różnorakich bzdur i idiotycznych wątków. Jakieś tortury, jakieś kartele, jakieś wybuchy, a w tym wszystkim pseudo teorie naukowe. Tak naprawdę jedyną zaletą "Lucy" są dobre efekty specjalnie robiące naprawdę powalające wrażenie oraz głos wspomnianego Morgana pełniącego rolę narratora aniżeli pełnoprawnego bohatera filmu. Ode mnie 2/10.

ocenił(a) film na 9
ola9lola

ja nie za bardzo rozumiem krytyki dotyczącej logiki w tym filmie skoro to jest s-f. to jest tylko przełożenie wyobraźni reżysera na ekran. To jest t ak jakbyście szukali logiki w filmach super men spider men x-men, itd. To ma być dobra zabawa i nic więcej. Mi się oglądało ten film naprawdę dobrze i mogę go z czystym sumieniem polecić. Nie nudziłem się ani minuty. Jeśli lubisz filmy z gatunku dramat czy kino romantyczne to to nie jest film dla ciebie. Jeśli chcesz się wyluzować oglądając kino akcji to jak najbardziej.

ocenił(a) film na 3
ola9lola

słabiutki, ja jestem rozczarowany

magondathgog

Ja również. Rola Scarlett Johansson w filmie s-f to pomyłka. Jedyna scena jaka mi się podobała to scena jak wysłała bandziorów na...sufit.

ocenił(a) film na 3
Tomik_4

"Rola Scarlett Johansson w filmie s-f to pomyłka"- Rola? Nie. Jej gra? Tak.

Atena_3

Zgadzam się z Tobą.

ola9lola

Besson postawil to na absurd i zabawe. Jesli kupisz taka konwencje, to bedziesz sie dobrze bawic. Natomiast jesli szukasz jakiejs refleksji badz zawilego scenariusza, mozesz byc zawiedziona. Ja bawilem sie dobrze, choc przyznaje, ze scenariusz jest jak polskie drogi - dziura na dziurze.

ocenił(a) film na 3
ola9lola

dlatego warto do kina :) = "zaletą "Lucy" są dobre efekty specjalnie robiące naprawdę powalające wrażenie" - co tam fabuła, skarlet, freemann, idę w ciemno ;)

ocenił(a) film na 4
ola9lola

Nie warto wydawac kasy na bilet. Film bardzo slaby.

ocenił(a) film na 3
Shaks

"co tam fabuła, skarlet, freemann, idę w ciemno ;)"- fajnie kino :) nic poza tym.

ocenił(a) film na 2
ola9lola

Nie. Im dalej, tym bardziej niedorzeczny ten film jest ;)

ola9lola

Warto

ola9lola

Ja uważam że, nie warto ja miałam to szczęście że wygrałam bilety. Ale jakbym miała zapłacić za bilety to bym później bardzo żałowała. No ale to jest moja opinia, może Tobie by się spodobał :)

ocenił(a) film na 4
ola9lola

fajnie się zapowiada a potem kaplica bajka bez ładu i składu. Żałuje że zmarnowałem czas w kinie.

ocenił(a) film na 4
Teo1987

Dokładnie.

ocenił(a) film na 6
ola9lola

Do kina zawsze warto iść

ola9lola

idź, fajny jest :) ja często do kina nie chodzę, na Lucy byłam i uważam, że nie zmarnowałam pieniędzy. Jeżeli ktoś lubi lekkie sf/akcję to mu się spodoba. Dodam, że byłam też na Strażnikach Galaktyki i również bardzo mi się podobał ;)

ocenił(a) film na 5
ola9lola

Zdecydowanie nie. Nie czepiam sie logiki ani nie jest tak, ze spodziewalam sie ambitnego filmu, wiec mi sie nie podobal. Film jest po prostu glupi, w "dramatycznych" momentach wrecz smieszny, zakonczenie slabe i niepelne, w skrocie nie warto tracic czasu wg mnie

ocenił(a) film na 7
Sheilad

Właśnie zakończenie jest jedną z najlepszych części filmu.

ocenił(a) film na 5
Kierokat

No ok, ja mam inne zdanie

ola9lola

Jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio widziałem. A poszedłem na ten film tylko dlatego, że moja kobieta ma na imię właśnie Lucy. I zdecydowanie nie zgadzam się z opinią, że w filmie brak jest logiki. Przecież to wszystko może być prawdą. Wystarczy wykorzystać większą część swojego mózgu.
Niebieskie granulki narkotyku zaszyte w jamie brzusznej były podobne do rozdrobnionej Viagry. Już zamówiłem jej większą ilość i za jej pomocą zamierzam uruchomić parę procent mózgu więcej. O efektach będę informował na ekranach Waszych komputerów, oczywiście bez Waszej wiedzy. Lucy już się nie może doczekać.
;-)

ocenił(a) film na 7
ola9lola

mi się bardzo podobało ,tylko że trzeba nadążać ,a jak się głębiej zastanowić to i logika się znajdzie w neiktórych momentach

ocenił(a) film na 7
Mela2001

nie ma co szukać logiki w takich filmach to są filmy dla akcji i totalnej rozwałki
http://youtu.be/biQdiCrhxCA

ocenił(a) film na 7
ola9lola

Dziękuje wszystkim za odpowiedz :) Zdecydowałam sie jednak pójsc pomimo różnych opini na temat tego filmu, jednak jak wiadomo są różne gusta, mi osobiscie film sie spodobał, pomimo, iż nie jestem fanką s-f przyjemnie mi się go oglądało. Faktycznie czasem zabrakło logiki i niektóre sceny były troszkę przesadzonę, lecz tak czy inaczej nie żałuje i daje 7 :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
ola9lola

Pomijając brednie o mózgu i czasie: coś pięknego!

ocenił(a) film na 3
ola9lola

"Jakie są Wasze odczucia po tym filmie?" - Ogromne rozczarowanie.

"Warto isć na niego do kina ?" - Do kina, zawsze warto.

ocenił(a) film na 6
Atena_3

Tak jak ktoś napisał wyżej. Film miał pomysł i potencjał choć oparty jest na bzdurnym założeniu że wykorzystujemy tylko 10-15% mozgu a każde kolejne procenty powodują niewiadomo jakie cuda...
Niestety z każdą minutą bzdur pojawia się coraz więcej, główna bohaterka zabija często przypadkowe osoby ale jakimś dziwnym trafem nie zabija głównego wroga chociaż ma kilka okazji. Robi to chyba tylko po to żeby wiecej trupoów pojawiało się przez reszte akcji... totalne kuriozum scenariusza...
Pomijajac ogromne dziury w tej historii oglądałoby się to nawet niezle ale jednak tak naprawdę nie dzieje się nic ponad super umiejętności sterowania materią i innymi ludźmi...
Plusem jest na pewno muzyka i fajne krótkie wstawki humorystyczne równolegle do głównej akcji.

ocenił(a) film na 6
ola9lola

Według mnie tak. Dodać można, że gra Scarlett ratuje ten film przed klęską. Patrząc na graną przez nią Lucy zapominamy, że to strasznie głupi film.

ola9lola

Warto. Film świetny pod każdym względem. Ja się na niego wybieram już drugi raz.