Lucy

2014
6,3 237 tys. ocen
6,3 10 1 236637
5,3 40 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

...tak wielu domorosłych fizyków, znawców wszechświata, nauki, kinematografii i dobrego smaku, stara się tutaj obalić film z gatunku Science Fiction, czyli FANTASTYKI naukowej, poprzez udowodnienie wszystkim wszem i wobec, że całość opiera się na błędnych założeniach naukowych. Komiczne.

Na dodatkową uwagę zasługuje ironicznie zabawny obraz, gdy wszyscy Ci domorośli znawcy starają się usprawiedliwić własną niechęć do filmu traktującego o ludzkich ograniczeniach człowieka, poprzez onanizowanie własnego ego.

Czy wy też oglądaliście film z gatunku fantastyki naukowej? Nie zauważyłem bowiem, aby gdziekolwiek na wstępie była wzmianka o dokumencie naukowym opartym o niepodważalną wiedzę (istnieje w ogóle taka?).

Reżyser przedstawia nam piękną fikcję opartą na pewnej teorii. Teorii interesującej, prawdziwej czy też nie - nie ważne. Film jak to film. Fabuła oparta na pewnym ukierunkowaniu, poprzez wydarzenie leci do końca.

Ale wy, ludzie, znawcy, jesteście komiczni w tych swoich wywodach na temat własnej wyższości odnośnie "prostackiego" filmu, jaki udało się Wam zobaczyć. I wziąłem to w cudzysłowie, gdyż jest to tak głównie w Waszych głowach, komentarzach i recenzjach.

Największe znaczenie w filmie ma czas i wiedza. Pomimo wszystko jednak tyle tęgich umysłów tutaj wyraźnie mądrzejszych od głupkowatego scenariusza Lucy, marnuje te dwie cenne jednostki na pisanie komentarzy. Wszyscy Ci znawcy zebrani w jednym miejscu, mogą być bogami wiedzy na forum, które nie ma znaczenia dla nikogo na świecie. Gratulacje.

Ps. I tak, po części czyni mnie to hipokrytą, ale jestem z tego dumny, więc możecie sobie darować. :)