PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687712}

Lucy

2014
6,3 236 tys. ocen
6,3 10 1 235915
5,2 55 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Pomijam tu oczywiście wspaniały wątek jakim są badania nad wykorzystaniem mózgu - to było świetne. Ale cała reszta, motyw z chińską mafią, francuskim Żandarmem pojawiającym się znikąd i końcówka, która powinna zwalać z nóg a zamiast tego widzimy jak Scarlet zamienia się w Pendrive'a po bezsensownym, bezcelowym, niewnoszącym niczego seansie "historycznym".

ocenił(a) film na 4
zakrecona_katarzyna_

mam dokładnie takie same odczucia

ocenił(a) film na 8
zakrecona_katarzyna_

Jeezuu...na pendrivie przekazała swoją wiedzę a sama zmieniła się w "Boga"...

zakrecona_katarzyna_

chcialbym uslyszec twoje zakonczenie ktore byloby dobre...
Pewnie sadzac po nicku spodziewalas sie czegos w stylu ze 1. przezyla, 2. zakochala sie w policjancie 3. zyli dlugo i szczesliwie.
Kobitki do kuchni, bo na filmach to sie nie znacie

ocenił(a) film na 7
konradmm

Niestety kochany nie gustuję w komediach romantycznych. Wiedziałbyś gdybyś poświęcił minutę na przejrzenie moich ocen innych filmów. Ale nie mamy o czym rozmawiać jeśli odsyłasz mnie do kuchni po przeczytaniu komentarza który napisał mój chłopak. Mieliśmy takie same odczucia. Niedosyt po prostu bo zaczęło się intrygująco a skończyło ch*jowo.

ocenił(a) film na 7
zakrecona_katarzyna_

Ja tam się zgadzam, było parę fajnych motywów, ciesząca oko Scarlett Johansson i weteran kina Morgan Freeman co jest zdecydowanie na plus, ale było dużo niepotrzebnych wstawek, jak chociażby wspomniany "seans historyczny". Generalnie pomysł fajny, obsada te, a wykonanie mogło być lepsze, ciekawsze i bardziej porywające. I chyba bez sensu jest pisać rzeczy w stylu "chcialbym uslyszec twoje zakonczenie ktore byloby dobre..." bo gdyby ktokolwiek potrafił to zrobić to by był światowej klasy scenarzystą, a nie tym kim tam sobie jest;)