PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687712}

Lucy

2014
6,3 236 tys. ocen
6,3 10 1 235872
5,2 55 krytyków
Lucy
powrót do forum filmu Lucy

Tak skopanego zakończenia niełatwo zapomnieć, idiotyzm, bzdura, głupota i pójście na łatwiznę. Poza tym mit o tym, że używamy mózgu jedynie w 10% został obalony już dawno temu. Przede wszystkim te dwie rzeczy sprawiają, że moja ocena poleciała na łeb. Poza tym nie widziałem w napisach końcowych wymienionego pendrive'a.

ocenił(a) film na 6
pedrak

Tym razem Luc B. zrobił film klasy C :/

ocenił(a) film na 4
burlesco

Sam pomysł nie jest nawet taki zły, ale motywu z wusbwstąpieniem nie powstydziłby się sam Quentin Dupieux.

ocenił(a) film na 6
pedrak

Taaak...zmarnowany potencjał...

ocenił(a) film na 6
pedrak

Masz rację, "pójście na łatwiznę". Miał fajny pomysł, zrobił film jakby z ręki, ad hoc, z jakiegoś przypływu entuzjazmu, bez scenariusza, a potem to wszystko już nagrali, szkoda było zmarnowanej taśmy i pieniędzy, więc zakończył jak zakończył.

ocenił(a) film na 7
pedrak

W latach sześćdziesiątych Higgs wysnuł teorię o nieznanej cząsteczce (później nazywanej bozonem). Teoria ta została wyśmiana i obalona . 30 lat później i teoria zostaje potwierdzona. Nie twierdzę że tak jest i w tym przypadku, ale...

ocenił(a) film na 8
pedrak

Pomimo tego, że według książki naukowej "Biologiczne podstawy psychologii" Kalata, rzeczywiście potwierdzono, iż nasz mózg wykorzystuje 100% swoich możliwości, a te 10% to zwykły mit, film "Lucy" jest dla mnie bardzo realistyczny, zachwycił mnie i dał do myślenia. Działa na wyobraźnię, a to dużo dla mnie znaczy, uwielbiam takie filmy - zapadają mi w pamięć. Szkoda, że tego rodzaju filmów jest tak niewiele do obejrzenia... A może ktoś z Was może coś polecić? Byłabym wdzięczna :)