Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Polecam, bardzo dobry, rewelacyjna gra aktorska, niebanalny scenariusz, świetna muzyka, rewelacyjne zdjęcia, zaskakującą zakończenie, trzyma w napięciu do samego końca, myślę żeby kupić sobie płytę DVD :) klasyka gatunku.

nczms

W pełni się zgadzam, piękny i wzruszający film jednym słowem

ocenił(a) film na 5
nczms

posrałem się ze szczęścia oglądając ten film.

ocenił(a) film na 4
Kempy235

rewelacyjna gra aktorska hahahahahhahahahahqahhhahahahahahhahahahahahhahhahahahahhahahaha i jeszcze raz hahahaha no zajeb.. grali kucali caly film i mieli usta w dup.....;p

mor36

Jak się ciesze że tak wielu zgadza się z opinią na temat tej rewelacyjnej produkcji, chciałbym byśmy polecali ten film, przyjaciołom, znajomym, krytykom filmowym, ludziom, filmu i teatru, osobom z charyzmą, oraz tym którzy docenią kunszt, drobiazgowość, oraz głęboką treść płynącą z tej produkcji. Pozdrawiam znawców kina.

nczms

znawcy kina chyba jednak uznają że jesteś jakiś nawiedzony.. i masz omamy, bo wielu to właśnie nie widzi w tej produkcji nic zachwycającego (w najlepszy wypadku).. ten film zrobiony tanim kosztem ma po prostu szokować.. takie było jedno z założeń autorów.. gra aktorska jest niestety na poziomie zerowym.. i nie wiem gdzie jest to zaskakujące zakończenie.. więc daruj sobie zachwyty bo są infantylne i zalatują niezdrową fascynacją.. ostatecznie zalecam odwiedzić psychiatrę.. :)

ocenił(a) film na 4
freeze84

Ludzie, czy wy naprawdę nie macie nawet minimalnego wyczucia ironii?

freeze84

Nie wszyscy rozumieją magie kina ;p Krajst :) ciesze się że jesteś po mojej stronie przynajmniej tak czuje ;)

użytkownik usunięty
nczms

Jakby na to nie patrzeć, to majstersztyk, tylko że reżyserowany przez człowieka bez ambicji. I w ogóle w tej produkcji rakuje tego rozmachu, który widzi się zazwyczaj w produkcjach setki razy gorszych od niej. Moim pomysłem osobistym dla autora, jeśli stworzy trzecią część jest wstawienie w usta "aktora" (wstawiam w cudzysłów bo ten tytuł jest dla ludzi odgrywających rolę części glizdy wręcz obraźliwy) kamery z podświetleniem. Wtedy będziemy widzieć "jedzonko" wychodzące z poprzedniej partii tego oryginalnego i niebanalnego łańcuszka do jamy tegoż. - zdecydowanie brakowało mi tego w części peiwrszej, mam nadzieję, że zastosowali ten pomysł w drugiej!

wlasnie wchodzi trzecia czesc....

nczms

Nie wierzyłem, ale zobaczyłem i uwierzyłem :). Rewelacja polecam każdemu. Zastanawiam mnie tylko czemu ten film nie miał nominacji do oskara. Za efekty grę aktroską, scenariusz. Zamówiłem sobie na amazonie specjalną wersję reżyserską....
Freeze84 oraz mor36 .... radziłbym wrócić do szkoły bo was wielu rzeczy nie nauczyli ....