Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52758
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Obejrzałam film od początku do końca, jest on obrzydliwy, nie polecam, już wolę obejrzeć sobie ,,Piłę'' niż to... Mnie osobiście nie wystraszył, tylko obrzydził. Liczałam na więcej, choć nie powiem, sceny robią wrażenie.

brain-storm

Skoro sceny robią wrażenie to czemu oceniasz, nie tylko ty tak nisko ten film?

ocenił(a) film na 6
brain-storm

Czy to, że film jest brutalny bądź sceny obrzydliwe znaczy, że film jest do dupy? całkowicie odwrotnie, dobrze ukazuje chory umysł doktora i jego obrzydliwe "wynalazki".Jeśli Ciebie obrzydził, nie oglądaj więcej takich horrorów, których właśnie celem jest pokazanie tej obrzydliwej brutalności...

brain-storm

''już wolę obejrzeć sobie ,,Piłę'' niż to...'' serio? Porównujesz ,,Piłę'' z tym czymś? ,,Piła'' to rewelacyjny thriller z niesamowitym klimatem i zakończeniem. Owszem, brutalna i również o psychopacie, ale tam wszystko układa się w całość (zwłaszcza, jak obejrzysz pozostałe części), pod powłoką okrutnych i scen znajduje się przesłanie i powód do refleksji na temat tego co jest w stanie zrobić człowiek, żeby przeżyć, jak bardzo ceni swoje życie. A tutaj mamy film ze szczątkową fabułą, marnym samym pomysłem na treść i najgłupszym początkiem w historii... Nie chciałabym nigdy mieć ''przyjemności'' spotkać twórcę tego filmu, bo osobiście uważam, że samemu trzeba mieć jakieś problemy z psychiką, żeby takie coś wymyślić. Nie mówiąc już o tym, że on kontynuował pomysł ze stonogą jeszcze w 2 filmach. O.O To się nazywa mieć chore fantazje...

ocenił(a) film na 3
brain-storm

Obrzydził Cię, a o to właśnie chodziło. Nie było w nim nic, czego mogłabyś się wystraszyć.