Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Film strasznie nierowny. Calosc oprocz ostatnich 15 minut przypomina rzeczywiscie jakis
tani, kosmicznie glupi horror, za to zakonczenie- co mnie totalnie zamurowalo- zmusza do
refleksji. Jak dla mnie rezyser mial jakas mysl do przekazania w koncowych kadrach, tylko
ze po 70 minutach chwilami po prostu zenujacego filmu, trudno to traktowac powaznie.

ocenił(a) film na 1
Ilmarin_2

Ty żartujesz prawda ??? Proszę... powiedz, że żartujesz :D :D :D

Jaco37

Mowie serio :> rezyser jakby w trakcie krecenia zupelnie zmienil gatunek. Rzeczywiscie przez pierwsza godzine film to jakis niestrawny zart, za to potem zmienia sie juz bardziej w dramat psychologiczny. Np. pogon na schodach, czy wyznanie Japonczyka to chyba najciekawsze momenty filmu, kompletnie zmieniaja przeslanie. Ale masz racje, gdyby nie ciekawe zakonczenie, to film zasluguje na 1 :)

użytkownik usunięty
Ilmarin_2

Myślicie że jedyna dziewczyna (środkowa) przeżyje? (np. policjanci przyjdą szukać tamtych i ją znajdą) czy też umrze? Szkoda, że tego nie dokończyli...

ocenił(a) film na 3

Może dokończą. I będzie Ludzka Stonoga 2, później 3, i tak dalej i dalej.

No wlasnie myslalem nad tym i sadze, ze raczej tak. Jesli pomoc przyszlaby nawet za 2-3 godziny to jeszcze mogliby ja spokojnie odratowac, bo zagrozenie zycia wynikalo chyba tylko z zatrucia i zakazenia, a od tego nie ginie sie od razu. Chociaz wspomnien nie zazdroszcze jej

ocenił(a) film na 3
Ilmarin_2

ludzka stonoga 2 będzie, ale z trailera wynika, że nie będzie liniową kontynuacją jedynki. To wyglądało jak historia kolesia zainspirowanego filmem ludzka stonoga, który chce powtórzyć dzieło swojego filmowego idola, dr jakiegoś tam