Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

9/10

ocenił(a) film na 9

dla mnie to jest prawdziwy horror, to nie musi mieć sensu, po prostu kocham ten film. Jest psychodeliczny, dziwny, popaprany. zgadzam się , że druga część to już inna bajka, ale ludzka stonoga rządzi.

ocenił(a) film na 7
mahadewi83

Dokładnie, pierwsza część miażdżyła psychicznie, a dwójka była po prostu obrzydliwa i bezsensowna. Ciekawe jak tam w trójce będzie, już się nie mogę doczekać :P

ocenił(a) film na 9
avada

Ja też się nie mogę doczekać 3, mam nadzieję, że twórcy wrócą do filmu typu pierwszej części:)))

ocenił(a) film na 7
mahadewi83

Reżyser coś mówił, że 3 zdenerwuje dużą ilość osób i że będzie totalnie niepoprawna politycznie (zupełnie jakby poprzednie dwie miały coś z tą poprawnością wspólnego :P). Mam nadzieję, że postawi właśnie na wrażenia psychiczne, bo to właśnie na tym najlepsze horrory polegają. Sam fakt, idea takiego "projektu" jest chora, ale scena, jak ten koleś czuł, że.. no musi kupkę, było widać, że tego nie chce, ale to było silniejsze od niego. Okropne. Właśnie to uczucie jakie on wtedy wyraził było gorsze od faktu, że właśnie laska za nim czuje jego gówno w ustach. O to chodzi właśnie. I mam nadzieję, że trójka będzie melanżem jedynki i dwójki, mimo wszystko, czyli totalna sieczka z mózgu plus odruchy wymiotne. Totalny hardkor. Powinnam się leczyć.

ocenił(a) film na 9
avada

no to ja też powinnam się leczyć:)

mahadewi83

Jak my wszyscy ;) U mnie stonoga, serpski film i pluję na twój grób, to czołówka. Uważam, że to kino ma w sobie więcej przekazu i zgłębiania natury ludzkiej niż reszta melodramatycznego szajsu, którego produkuje się na pęczki, a przy którego oglądaniu można zasnąć. Niemniej jednak fakt, to jest chore..

ocenił(a) film na 2
mahadewi83

Druga część jak dla mnie poszła o krok do tytułu. Straciła najlepszego bohatera - doktorka. Fabuła z filmem o filmie...NIE.

Jedynka ma wszystko czego potrzebuje chory horror. Najbliżej temu filmowi do MARTYRS

ocenił(a) film na 9
mahadewi83

Nie jestem fanem horrorów bo są słabe i śmieszne.. ten film jest hadcorowy nic dodać nic ująć, myślę że można zaliczyć do kultowej klasyki gatunku i to w obecnych czasach. Kto by pomyślał..