Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Arcydzieło 11/10

ocenił(a) film na 10

Nie wiem jak komukolwiek ten film może się nie podobać, przecież to najlepszy film ostatnich kilku dekad. Wspaniała gra aktorska, efekty specjalne, dialogi stoją na poziomie wyższym niż te z 'Pulp Fiction', fabuła to majstersztyk, a strona audio-wizualna powala na kolana. Piękny, cudowny film o przyjaźni, miłości, poświęceniu i wierze. Przyznam się, że płakałem przy co niektórych bardziej emocjonalnych scenach (nauka przynoszenia gazety, wytwarzająca się powoli więź emocjonalna między doktorem a stonogą). Oglądaliśmy ten film z całą rodziną przy obiedzie, odczucia wszystkich były takie same jak moje, zwłaszcza moja kochana babcia była pod ogromnym wrażeniem (bardzo przywiązała się do postaci Japończyka). Bardzo żałuję że prawdziwie niezależne, awangardowe kino zajmuje niestety pozycję niszową, bo jak dla mnie ten film zasługuje na Oscara za scenariusz, reżyserię i najlepszą rolę dla wszystkich występujących w nim postaci.

yemeth1

JESTES MOIM FAWORYTEM PO TYM KOMENTARZU <3

ocenił(a) film na 10
shiwson

dziękuję za uznanie ^^

yemeth1

brechtam okrutnie! jesteś, człowieku, prawdziwym ASEM! ;D

yemeth1

Już sobie Was wyobrażam, jak jecie obiad i co chwile pociągacie nosami ze wzruszenia :D

yemeth1

Człowieku, co ty za głupoty gadasz?! Myślisz że Ci uwierzę że jadłeś sobie super obiadek z rodzinką i babcią i oglądaliście ten film? I babcia była zadowolona?! Człowieku, to co wy na obiad mieliście? Gówno z chińczyka?! Tak popie*dolonej wypowiedzi dawno nie słyszałem... Film to totalne dno! Dwoje ludzi żre dosłownie gówno i tobie się to podoba?! Pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinę, widzę że również lubcie gówno tak samo jak ten doktorek ;]

Mario14125PL

wiesz.... niektórzy znają takie pojęcia w języku polskim jak 'sarkazm' czy 'ironia'..

ocenił(a) film na 6
Mario14125PL

i po co sie tak bulwersujesz hehe ??:P mojej babci też sie podobał film

ocenił(a) film na 10
Mario14125PL

podziwiam Twoją przenikliwość, widzę, że nic nie umknie Twojej uwadze :)

Mario14125PL

Ale z Cibie imbecyl. Na prawdę szkoda mi ludzi którzy nie umieją czytać między wierszami.

ocenił(a) film na 1
takken___

imbecyl (łc. imbecillus ‘słaby, niedołężny’) 1. med. osoba upośledzona umysłowo w stopniu średnim. 2. pot. głupek. - bardzo trafne określenie na owego pana

Mario14125PL

mojej babci film co prawda również się szczególnie nie podobał ale wyraziła się o nim raczej przychylnie.

Mario14125PL

Poprawiłeś/aś mi humor... :)

ocenił(a) film na 7
Mario14125PL

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201008/1280688406_by_Berdi.jpg

Mario14125PL

jeju czlowieku on przeciez zartowal!! nie rozrozniasz prawdy od sarkazmu ? To przeczytaj jego wypowiedz jeszcze raz

yemeth1

no niestety najprawdopodobniej doceniony on zostanie dopiero po wielu wielu latach jak prawdziwe największe dzieła...

P.s. Feed her !!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
wniwecz

Cytat godny złotych myśli Vita Corleone...
"Feed her ! " zapisze sie w historii kinematografii !!

yemeth1

Recenzja - Mistrzostwa Świata! :))

yemeth1

Aż mam ochotę obejrzeć ten film! Normalnie też chcę popłakać się ze wzruszenia *_*

ocenił(a) film na 3
yemeth1

Film jest obrzydliwy, jednak ma 'coś' w sobie...po prostu przerósł moje wyobrażenia w 100%....do tej pory nie mogę ogarnąć jak ktoś mógł coś takiego wymyślić...ale no ciekawie, to na pewno;] btw. ironiczny komentarz pierwsza klasa:P

BethBett

Za sam pomysł dałam 4. W życiu nie wpadłabym na coś takiego ;D Bardzo kreatywni ludzie to stworzyli ..

ocenił(a) film na 5
yemeth1

się wzruszyłam :D

ocenił(a) film na 9
yemeth1

jestes strasznie pop.d olony. Napewno bysmy sie dogadali. rspct.

yemeth1

he he he masz u mnie browara

yemeth1

Rispekt
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1249752547_by_Pyro_500.jpg

ocenił(a) film na 6
vikivi

Dawno tak sie nei usmialem po przeczytaniu tej Ironicznej recenzji :) hehehehe

ocenił(a) film na 1
yemeth1

haha brawo chlopie, brawo :)

ocenił(a) film na 10