Nie wiem jak komukolwiek ten film może się nie podobać, przecież to najlepszy film ostatnich kilku dekad. Wspaniała gra aktorska, efekty specjalne, dialogi stoją na poziomie wyższym niż te z 'Pulp Fiction', fabuła to majstersztyk, a strona audio-wizualna powala na kolana. Piękny, cudowny film o przyjaźni, miłości, poświęceniu i wierze. Przyznam się, że płakałem przy co niektórych bardziej emocjonalnych scenach (nauka przynoszenia gazety, wytwarzająca się powoli więź emocjonalna między doktorem a stonogą). Oglądaliśmy ten film z całą rodziną przy obiedzie, odczucia wszystkich były takie same jak moje, zwłaszcza moja kochana babcia była pod ogromnym wrażeniem (bardzo przywiązała się do postaci Japończyka). Bardzo żałuję że prawdziwie niezależne, awangardowe kino zajmuje niestety pozycję niszową, bo jak dla mnie ten film zasługuje na Oscara za scenariusz, reżyserię i najlepszą rolę dla wszystkich występujących w nim postaci.
Człowieku, co ty za głupoty gadasz?! Myślisz że Ci uwierzę że jadłeś sobie super obiadek z rodzinką i babcią i oglądaliście ten film? I babcia była zadowolona?! Człowieku, to co wy na obiad mieliście? Gówno z chińczyka?! Tak popie*dolonej wypowiedzi dawno nie słyszałem... Film to totalne dno! Dwoje ludzi żre dosłownie gówno i tobie się to podoba?! Pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinę, widzę że również lubcie gówno tak samo jak ten doktorek ;]
imbecyl (łc. imbecillus ‘słaby, niedołężny’) 1. med. osoba upośledzona umysłowo w stopniu średnim. 2. pot. głupek. - bardzo trafne określenie na owego pana
mojej babci film co prawda również się szczególnie nie podobał ale wyraziła się o nim raczej przychylnie.
jeju czlowieku on przeciez zartowal!! nie rozrozniasz prawdy od sarkazmu ? To przeczytaj jego wypowiedz jeszcze raz
no niestety najprawdopodobniej doceniony on zostanie dopiero po wielu wielu latach jak prawdziwe największe dzieła...
P.s. Feed her !!!!!!!!!!
Cytat godny złotych myśli Vita Corleone...
"Feed her ! " zapisze sie w historii kinematografii !!
Film jest obrzydliwy, jednak ma 'coś' w sobie...po prostu przerósł moje wyobrażenia w 100%....do tej pory nie mogę ogarnąć jak ktoś mógł coś takiego wymyślić...ale no ciekawie, to na pewno;] btw. ironiczny komentarz pierwsza klasa:P
Za sam pomysł dałam 4. W życiu nie wpadłabym na coś takiego ;D Bardzo kreatywni ludzie to stworzyli ..