Jedną gwiazdkę za fajną chatę daję ;) Zastanawiam się czy powstanie jeszcze coś bardziej zrytego w historii kina ;D AMEN.
P.S. Obejrzałem do końca ;)
nie wiem, ale na mnie większe "wrażenie " zrobił Necromantik, pierwszy izwymiotowałam oglądając film, po nim już nic na mnie tak nie podziałało a oglądałam Cannibal holocaust i Serbski film, myśle że każdego z nas obrzydza coś innego, jeden nie moze patrzeć na fekalia inny na trupy itp a jeszcze innego to wogóle nie rusza
Nekromantik nie jest taki straszny - jest parę scen dziwnych, w tym najbardziej nie lubię tej kończącej, która jednocześnie rozpoczyna drugą część, ale to bardziej dlatego że jest bezdennie głupia... Przy jednej z początkowych scen zgłodniałem i poszedłem sobie po strawę :P
Tym niemniej - stonogi nie oglądałem. I nie zamierzam oglądać - popularność wśród gawiedzi, która w życiu dobrego gore nie widziała, a przyciągniętej "ciekawą" tematyką mnie jakoś nie interesuje. Za dużo w życiu czasu straciłem na oglądanie gniotów...
masz racje straszny nie jest, chodziło mi o to że jest obrzydliwy i na każdego z nas działa co innego, jak widzisz ciebie nie ruszył a dla mnie nie ma nic bardziej obrzydliwego niz lizanie rozkładających sie zwłok, Stonogi też nie ogladałam i myśle że też nie jest straszna a raczej obrzydliwa, ja ogladałam takie filmy za gówniarza z ciekawosci :D teraz też już omijam szerokim łukiem, pozdrawiam
Stonoga nie jest nawet obrzydliwa... //SPOILER// Operacja prawie wcale nie jest pokazana, dopiero efekt końcowy. I to jeszcze mają nałożone jakieś majty z bandaży, że nic nie widać, tylko szwy na twarzy. Tego nie da się nazwać nawet gore. Chyba, że pokazana byłaby operacja W CAŁOŚCI, a oni potem bez żadnych bandaży, że wszystko widać, że jest ten cykl wydalania z ostatniej osoby, a nic takiego nie było. Żadnych fekaliów. To nie jest nawet horror, bo nie jest straszny. To po prostu chory film, kiepskie wykonanie, usiłowanie zrobienia czegoś mega obrzydliwego ale nie wyszło. Irytujące scenki, gdy dziewczyna ma okazję uciec przez wybite okno a zachciało się jej wracać po nieprzytomną koleżankę, której nie ma siły ciągnąć i facet je znów dopada. W takich sytuacjach to człowiek własny tyłek ratuje. //SPOILER// Ogólnie beznadzieja.... Irytuje, nie obrzydza. Plus za oryginalny pomysł i za tego aktora-doktorka, ma naprawdę wygląd psychopaty :P więcej plusów nie widzę....
obejrzyj Serbski Film, to dużo bardziej zryte, chyba że widziałeś film w którym koleś rucha dziecko które dosłownie 10 sek wcześniej się urodziło... koszmar dla normalnych osób 1!!!