Jest to moj pierwszy komentaz poniewaz niemogłem sie powstrzymac, zwykle nie udzielam sie na forach itd, ale byłem tak zażenowany tym filem ze musiałem.
Jestem fanem tanich horrorow zawsze jak pojawia sie jakis nowy to niesmiem go przeoczyc
w wiekszosci z nich spotyka sie glupote bohaterow (badz scenarzysty) ale
ten film przeszedl sam siebie. Domyslam sie ze spotka mnie krytyka, ale ja poprostu musialem to wyzucic z siebie :D
Zaczne od Analizy tego filmu od początku:
2 Laski wychodza z samochodu w nocy w lesie bo niechce im sie poczekac tych jak bylo wspomniane "paru godzin"
biorąc pod uwage to ze podejechał do nich dziad ktory "miał na nie ochote".
"Znalawszy" dom, otwiera im kompletnie nic nie wzbudzajacy podejzen mężczyzna pytając czy niesą same ;> (niewiem czy to przez słaba gre aktora czy przez scenariusz)
Chyba majac taki plan powinien ugoscic je jak rodzine a nie powiedziec im ze "nienawidzi Ludzi" itp
Nastepnie ucieczka jednej z porwanych, zrobiła to dosc szybko ale czemu zrobiła to jak on był blisko ? miała na to cała noc bo z tego co widzialem nie dał im
żadnych srodków oduzajacych, a jak dał to raczej powinno byc to uwzglednione w filmie.
Najbardziej rozbroiła mnie scena jak biegła, przebiegła przez dzwi i wpadła do banesenu niewiem czy zrobiła to w amoku ale jak sie dobrze przyjzec
scenie w ktorej wpada, dzwi sa dosc daleko od krawedzi, no ale uznajmy to za bład w filmie :>
Potem oczywiscie dluga gadka przed wykonaniem strzału az tu nagle "bum" wysiada prąd (oczywiste), no ale nasz bohater zamiast uspic uciekinierki poszedł wlaczyc korki,
połowa filmu mineła a ja dalej czekam na "obrzydliwosc" tego filmu.
Pominimy scene w ktorej operował i tresował swoj wynalazek i przejdzmy do naszych dzielnych policjantow. Podczas przesluchania nasz nie wzbudzajacy podejzen :> bohater
zaczyna wariowac schodzi do piwnicy bierze strzykawke wraca, zaczyna sprzatac i strzykawka mu wypada.... policjant bierze ja w reke i pyta sie : co to ?:D
otrzymuje odpowiedz insulina wiec nastepne pytanie powinno brzmiec: czy zawsze trzyma pan w reku schowana strzykawe z insulina podczas sprzatania ?:D no ale
takie pytanie nie padlo i nasz chirurg wychodzi z tej sytuacji mistrzowsko bez konsekwencji :P.
Po Powrocie do Piwnicy Stonogi nima... niewiem jak zeszła z tego stołu bo w nastepnej scenie ma problem z wejsciem po schodach. Gdy juz dochodzi do finałowego starcia
Eksperyment A robi 2 juz blad w swoim zyciu ( o pierwszym powie w nastepnej scenie) odklada dosc masywna lapme ktorą zdołał wybic szybe i bieze szkło ktorym postanowił
sie zabic czli jednoczescie skazac na smierc kolejne 2 osoby bo jak wiadomo "naczepa nie pojedzie bez Ciagnika" jezeli probowal naprawic swoje bledy z przeszlosci mogl
uratowac te 2 kobiety i wtedy popełnic "sepuku".
Wrocmy jeszcze do naszych policjantow jeden z nich odłaczywszy sie od drugiego zaczyna odczuwac dzialanie tabletki gwaltu
akurat w bardzo nieodpowiedznim momencie(biorac pod uwage ze na dziewczyne zadzialala po 40 sekundach) no ale uznajmy ze poprostu mial facet pecha. No i nareszcie finalna
scena kiedy to policjant w ostatniej sekundzie zycia oddaje w locie super celny strzal ktory zabija naszego "Doktora Naziste" a losy najladniejszej kobiety tego filmu
niesa nam przedstawione.
A teraz takie male Ps.
Niezgodze sie z tym ze ten film to komedia ani ze ten film jest obzydliwym horrorem, po piersze niechcial bym sie stac ofiara jakiegos szalenca( do ktorego zaraz wrocimy)
eksperymentujacego na ludziach
(aczkolwiek z mojego punktu widzenia ten szaleniec byl niegrozny :D ) ale po drugie anijedna scena nie wzbudzila u mnie obzydzenia( moze jestem chory), wiec ciezko mi przydzielic
temu filmowi jakakolwiek kategorie.
A teraz troche o doktorku. W wiekszosci filch postacie z osobowoscia Eksperymentalnego szalency maja jakis cel swoich eksperymentow, a to stworzenie super czlowieka
a to panowanie nad swiatem no ale on poprostu wpadl sobie na pomysl: ciekawe co bedzie jak polacze ludzi odbytami, moze pomoze mi to w mojej karierze i tak juz wysmienitego
doktora, a moze zdobede nagrode Nobla. Niewiem jaki miał cel, niewiem co bedzie w drugiej czesci ale napewno ja zobacze :D mam przeczucie ze bedzie podobnie jak z Hostelem
ze mała "Firma" przerodzi sie w Duzą Firme produkujaca Ludzi Stonogi :D
To by było na tyle przepraszam za błedy i brak spujnosci ale pisałem to w dosc szybkim tempie, czekam na komentarze te pozytywne i te negatywne, no i oczywiscie jezeli ktos sie niezgadza z tym
co napisalem to czekam na jakas sensowna odpowiedz poparta argumentami.
a bym zapomnial moja ocena
Gra aktorow 1/10
Czarna Aktoreczka 8/10 :D
Mercedes 8/10 :>
ale i tak caly film 1/10 :P
Pozdrawiam
A ja Ci powiem, że się uśmiałem czytając Twój opis filmu, ale jest on oczywiście bardzo trafny ;). Temu "dziełu " z litości dałem 3/10, bo wzbudził we mnie takie reakcje jak żaden film wcześniej (np. zaczęło mnie naciągać, czego jeszcze na żadnym filmie nie przeżyłem, a wierz mi, że oglądałem wiele różnych produkcji tego typu ;)). Ogólnie film nie nadaje się do oglądania przez normalne osoby i nie wiem co mnie podkusiło, żebym ja go zobaczył ;). Pozdrawiam :).
w 15min przewinąłem film i wiem wszystko))
^^ masz rację, co do słowa, hehe ,, tak żle nakręconego filmu dawno nie widziałem,, no tragedia , brak słów
policjanci tragiczni, doktorek żałosny, "stonoga" głupia/śmieszna
z jednym się nie zgodzę - to nie był pomysł nazi doktora, tylko chorego scenarzysty/reżysera (i producenta jednocześnie))
co za koleś!! ktoś powinien mu się przyjrzeć nim zrobi krzywdę innemu człowiekowi!