Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

to jest dobre pytanie. Ostrzegam to jest film dla ludzi o mocnych nerwach jest ''trochę'' nie normalny a zakończenie powala na nogi

zubomir

ja też miałam i nadal mam problem z daniem oceny adekwatnej do filmu, bo podczas niego po prsotu czułam obrzydzenie, a nie chcę jednak by ono wpłynęło na ocenę. podejrzewam że ogólna ocena filmu 3,3 jest trochę przegięciem, bo wydaje m isę, że większosc chyba dawała taką ocenę z powodu zniesmaczenia i ogólnego obrzydzenia, a ten film naprawdę zasługuje na poziom co najmniej 4 i więcej.

ocenił(a) film na 10
Eryniae

pomysł jest świetny, realizacja - gorsza, spodziewałem się więcej, ale wg mnie i tak jest legendarny - w końcu wszyscy o nim mówią i na długo pozostanie w pamięci miłośników gatunku i nie tylko (nie jestem fanem horrorów itp ale uwielbiam te serie!). część druga - zdecydowanie lepiej zrealizowana, polecam!

użytkownik usunięty
b0ry5

Miałam już dać sobie spokój, ale chyba obejrzę dwójkę. Ten pomysł, jak wszystkie inne chore eksperymenty medyczne wliczając różnorakie trwale okaleczające modyfikacje ciała, jest świetny w kategorii horror, i to już chyba jedyny motyw, który potrafi mną jeszcze wstrząsnąć. Dałam 5, bo mimo dłużyzn i wszechobecnych absurdów (I cried myself a river ;( ) nie straciłam zainteresowania zakończeniem.

ocenił(a) film na 2
zubomir

dla mnie ocena 3, pomysl ma obrzydzac i obrzydza, jest dosc nietuzinkowy
wykonanie? smiechu warte
to jest tak, wymyslili cos obrzydliwego i zrobili z tego film, byle jak, byle by bylo
i kuleje w tym filmie praktycznie wszystko, pomysl jest iscie wstretny i zapada w pamiec ale mogli dac ten film ludziom ktorzy maja choc minimum talentu
cala obsada tegto filmu to chyba wzieta z ulicy

zubomir

Co tu dużo mówić. Widziałem już w swoim życiu całkiem sporo filmów, ale ten jest po prostu chory! Nie potrafię zrozumieć jak ktoś mógł wpaść na taki pomysł i jeszcze zrobić o tym film...

J4coM

Zgadzam się, a powstała przecież druga część. W przygotowaniu trzecia. Może pobije Piłę? ;)