to jest dobre pytanie. Ostrzegam to jest film dla ludzi o mocnych nerwach jest ''trochę'' nie normalny a zakończenie powala na nogi
ja też miałam i nadal mam problem z daniem oceny adekwatnej do filmu, bo podczas niego po prsotu czułam obrzydzenie, a nie chcę jednak by ono wpłynęło na ocenę. podejrzewam że ogólna ocena filmu 3,3 jest trochę przegięciem, bo wydaje m isę, że większosc chyba dawała taką ocenę z powodu zniesmaczenia i ogólnego obrzydzenia, a ten film naprawdę zasługuje na poziom co najmniej 4 i więcej.
pomysł jest świetny, realizacja - gorsza, spodziewałem się więcej, ale wg mnie i tak jest legendarny - w końcu wszyscy o nim mówią i na długo pozostanie w pamięci miłośników gatunku i nie tylko (nie jestem fanem horrorów itp ale uwielbiam te serie!). część druga - zdecydowanie lepiej zrealizowana, polecam!
Miałam już dać sobie spokój, ale chyba obejrzę dwójkę. Ten pomysł, jak wszystkie inne chore eksperymenty medyczne wliczając różnorakie trwale okaleczające modyfikacje ciała, jest świetny w kategorii horror, i to już chyba jedyny motyw, który potrafi mną jeszcze wstrząsnąć. Dałam 5, bo mimo dłużyzn i wszechobecnych absurdów (I cried myself a river ;( ) nie straciłam zainteresowania zakończeniem.
dla mnie ocena 3, pomysl ma obrzydzac i obrzydza, jest dosc nietuzinkowy
wykonanie? smiechu warte
to jest tak, wymyslili cos obrzydliwego i zrobili z tego film, byle jak, byle by bylo
i kuleje w tym filmie praktycznie wszystko, pomysl jest iscie wstretny i zapada w pamiec ale mogli dac ten film ludziom ktorzy maja choc minimum talentu
cala obsada tegto filmu to chyba wzieta z ulicy
Co tu dużo mówić. Widziałem już w swoim życiu całkiem sporo filmów, ale ten jest po prostu chory! Nie potrafię zrozumieć jak ktoś mógł wpaść na taki pomysł i jeszcze zrobić o tym film...