Reżyser "Ludzkiej stonogi" powiedział kiedyś, że o tych jego filmach będzie się mówiło przez następne 100 lat. Zgadzam się z tym w stu procentach. To jest fenomen. To co jest w filmach "Ludzka stonoga" to jest przełom. Przyszycie odbytu do ust to jest coś całkowicie nowego i przełomowego w świecie horroru. Ludzie tego nie widzieli dotychczas. Ten kto to wymyślił jest geniuszem. Szacunek. Nigdy wcześniej tego nie było. To jest nowy, oryginalny pomysł, ale on nie jest taki jak inne. Ludzka stonoga stała się częścią popkultury.
Oglądałem wszystkie trzy filmy "Ludzkiej stonogi" po kilka razy i naprawdę reżyser doskonale wykorzystał sposób funkcjonowania ludzkiego ciała po to, żeby stworzyć przełomowy horror.
Wszystkie trzy filmy "Ludzkiej stonogi" zyskały miano kultowych klasyków, które zapisały się w historii kina. Jest wiele filmów o których się zapomina, bo są "zwykłe" ale "Ludzka stonoga" to film wyjątkowy w pewnym sensie. Bez względu na to czy ktoś lubi ten film czy nie, jedno jest pewne: ten film jest słynny, bo ludzie nigdy wcześniej nie widzieli czegoś takiego jak przyszycie odbytu do ust.
Ludzie mówią o tym filmie i będą mówić przez wiele, wiele lat - o to chodziło reżyserowi i to mu się całkowicie udało.
Zrobił to nie byle jak, bo "Ludzka stonoga" ma wielu fanów (w tym mnie).
Zawsze świetnie ogląda mi się "Ludzką stonogę", ma w sobie to coś, za co uwielbiam ten film i całą serię.