Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52758
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Gdybym miała brać pod uwagę tylko i wyłącznie to, że to horror ocena byłaby bardzo wysoka. Horror
ma za zadanie widza obrzydzić, zszokować, przestraszyć. "Ludzka stonoga" wywiązała się z tego
doskonale. Podczas oglądania chciało mi się wymiotować. Naprawdę mnie to przeraziło i
napełniło obrzydzeniem. Więc gdybym oceniała film tylko i wyłącznie pod względem tego, że to
horror ocena byłaby wysoka. Jednak ten film uwłacza godności ludzkiej, chociaż równocześnie
pokazuje jak takie eksperymentowanie (na ludziach, czy na zwierzętach) jest złe. Przez
obrzydzenie, moja ocena teraz jest znacznie zaniżona, więc jej tu nie zamieszczę, bo film był dobry,
a po prostu moje wnętrzności podczas seansu zostały wystawione na próbę ;)

Liliaj

Czy sprawisz mi tę radość i zostaniesz sekcją środkową mojej własnej stonogi ?

prezesartur

Och, to bardzo miłe naprawdę! To dla mnie wielki zaszczyt! Jestem bardzo szczęśliwa, ale jakoś nie mam na razie ochoty być przyszytą do tyłka jakiegoś gościa i dodatkowo wlec za sobą jeszcze jednego ^^ Ponadto kocham swoje zęby i rzepki w kolanie, więc wybacz ^^ Kiedy już mi się znudzą, zgłoszę się do Ciebie i poszukamy kolejnych ludzi, dobrze? :3

Liliaj

Nie musimy szukać wszystkich już mam.

prezesartur

Naprawdę? To wszystko ułatwia! A ile ich jest? Trzech, czy raczej już zaczynamy bić rekord z "Ludzkiej Stonogi III"?

Liliaj

Zaczniemy od wypróbowanego schematu.

prezesartur

Nigdy wiecej . Pierwszy film którego nie byłam w stanie obejrzec w całości .