Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Na kale to się raczej nie pociągnie za długo. Przecież to efekt wydalenia czegoś co nie ma żadnych wartości odżywczych, (nie wspomnę o walorach smakowych i zapachowych) itd. Dziwne, że taki światły doktor nie zastanowił się nad tym. Chyba, że ten jego obłęd "tworzenia" od początku nie miał nic wspólnego z medyczną logiką i organizm który stworzył z góry był skazany na porażkę..

PS swoją drogą mocny, dobry film.. chyba pierwszy raz w życiu (a widziałem już naprawdę niemało) pomyślałem, że może lepiej nie oglądać go do końca i "nie ryć" sobie już dostatecznie zwichniętej psychiki ;)

użytkownik usunięty
cnnzpolskifromdebile

Nie oczekujmy nie wiadomo jakiej dokładności, film ma za zadanie szokować i to wychodzi mu całkiem zgrabnie. Ale czy to nie miało czasem działać tak, że gdyby te wszystkie rany się zagoiły i zrosły to oni faktycznie tworzyliby jeden organizm połączony krwiobiegiem itd? Wtedy ten pierwszy mógłby jako tako zasilać pozostałe "sekwencje".

Poza tym film mocny czy nie mocny, to i tak zaledwie wstęp do tego co będzie się działo w dwójce. Reżyser zapowiedział, że będzie tam stonoga z dwunastu osób :D

cnnzpolskifromdebile

zapewne w związku ze specyfikacją kału środkowy segment miał zaparcia:) zapewne również było to powodem dla którego zmarł 3-pies.
poza tym był to tylko eksperyment. doktorek chciał sprawdzić, ile da się tak wytrzymać i czy jest szansa na przeżycie. mniemam że chodziło mu tylko o drastyczny efekt, bo jeśli nie to albo nie znał się na anatomii/fizjologii albo miał solidny uwiąd starczy.
@Milgor - zgodnie z doktorowym wytłumaczeniem, chodziło jedynie o wspólny układ pokarmowy. zarówno w policzkach jak i pośladkach nie ma bardzo ważnych żył/tętnic. 'stonoga' z jednolitym krwioobiegiem byłaby szalenie trudna do zrobienia, bo trzeba by było uwzględnić ilość tlenu potrzebną do zasilenia wszystkich organów. no i z oczywistych przyczyn końcowe segmenty miałyby albo przody albo tyły w utlenieniu organów. plus, zszywanie żył jest trudne, traci się przy tym sporo krwi, którą trzeba uzupełniać, a mniemam że doktor nie miał za bardzo dostępu do banku krwi.

o samym filmie jeszcze nie wiem co powiedzieć, poza tym że wydalanie kału już nigdy nie będzie dla mnie tą samą czynnością....

ocenił(a) film na 2
Anima_Sola

ten film skojazyl mi się jak to juz zostalo ponizej zapisane z 2 Girls 1Cup

cnnzpolskifromdebile

two girl, one chinese :PP doktorek pominął chyba wydalania gazów oraz odruchy wymiotne :) dla mnie ten film to szmira i więcej nic na jego temat nie powiem.

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Film mnie zszokował... nie spodziewałam się, że tak się skończy...

ocenił(a) film na 1
goska00013

O kurde.

Osobiście nie jestem fanem horrorów ponieważ chce uniknąć niepotrzebnych schiz.
Ten film polecił mi kumpel i uważam że to totalnie popierniczona produkcja.
Jakos taki średni jeśli chodzi o trzymanie w napięciu.
Po prostu brutalny i odpychający.Nic po za tym.

ocenił(a) film na 5
cnnzpolskifromdebile

jak przy takim filmie mozna prowadzic dyskusje czy tak sie da :) przeciez to horror a nie medyczny dokument ;) film byl niezly, pomysl tak chory ze przykuwa uwage. przynajmniej to cos nowego.