Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Po obejrzeniu tego filmu, myśl którą zawsze znałem, uderzyła mnie dobitnie. W jak chorym świecie żyjemy. Nie jestem świętoszkiem. Uwierzcie, wielu z was włos by się zjeżył gdybym opowiedział swoją historię. Uważam jednak, że są pewne granice smaku, ten film je przekroczył. Osoba która stworzyła to 'dzieło', ma naprawdę mocne zaburzenia osobowości i wiem że to jest mocna diagnoza, ale pewnie fachowy lekarz wystawiłby coś podobnego. Najgorsze jest to, że ten film jest bardzo prawdziwy i jeszcze wzbudza uczucia. Dla mnie za mocne kino a myślałem, że niejedno już widziałem wychowany na Mortal Kombat i Stephenie Kingu.

Ten film nie jest zły. On jest po prostu chory...

ocenił(a) film na 8
effendi360

Bardzo mi pomogłeś, bo nie mogłam znaleźć słów by to opisać. Nie wiedziałam jak go ocenić ani zdecydować się czy jest on tak dobry, czy tak beznadziejny wywołując u mnie tak skrajne emocje. Obejrzałam to ponad rok temu i do tej pory nie odważyłam się, by włączyć dwójkę.

ocenił(a) film na 6
vollkommen

Powiem CI że warto jednak obejrzeć tą dwójkę. Nie biła ona tak po moich uczuciach, bo nie byłem w stanie utożsamić się z ofiarami jak w części pierwszej, ale kreacja i odegranie roli przez głównego bohatera, zasługuje spokojnie na Academy Award. Od bardzo dawna, nikt nie zrobił na mnie swoją grą aktorską takiego wrażenia. Oczywiście, w filmie jest pełno scen obrzydliwych, ale gra on na trochę innych emocjach niż jedynka.

ocenił(a) film na 8
effendi360

Dzięki, jak się zdecyduje i obejrzę, może zobaczysz jakiś mój post ;P

effendi360

Pierwszej części nie oglądałem ale ta druga część chociaż obrzydliwa i brutalna robi nawet wrażenie no i główny bohater (że tak powiem) jest fenomenalny.