Główny wątek jest zerżnięty z serii gier Silent Hill.
Otóż w części trzeciej pojawia się potwór, który wygląda właśnie jak stonoga stworzona z
paru osób, połączonych ze sobą.
Którego niby potwora z SH3 przypomina ludzka stonoga, bo jakoś trudno mi sobie ją z jakimkolwiek skojarzyć? Poza tym, pomysł na ludzką stonogę Sixowi zrodził się już (o ile mnie pamięć nie myli) w dzieciństwie, więc gdzie tu plagiat?
Przepraszam, pomyliłam części (monster jest z SH 5, a nie ) http://www.youtube.com/watch?v=n3w9RB7RsaA <-- dla przypomnienia.
Nie zawsze słowa mają przełożenie na rzeczywistość i nikt z nas nie potwierdzi czy taki pomysł wpadł mu w dzieciństwie, kiedy miał 15 lat czy kiedy zagrał/ zobaczył/ usłyszał o czymś takim z SH.
Asphyxia to potwór, który składa się z długiego kobiecego torsu i mnóstwem rąk - nie jest połączeniem kilku ludzi w jedną całość. To, że ludzka stonoga przypomina Asphyxię, bo też ma kilka par rąk, nie oznacza od razu, że jest plagiatem.
Nawet gdyby w wieku 15 lat usłyszał o Silent Hill, nie mógłby zrobić plagiatu, bo Homecoming powstał rok przed tym jak Six stworzył pierwszą stonogę. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma.