Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

RECENZJA FILMU "Ludzka stonoga".

Raz na jakiś czas zdarza mi się obejrzeć film, podczas którego boleśnie przekonuję się, że
niekiedy producenci zatwierdzający scenariusze do realizacji muszą być ślepi, głusi, albo pijani
bowiem żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie wyłożyłby pieniędzy na realizację takiej
bzdury.
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o filmie Toma Sixa, ale boicie się zapytać w kasie kina,
znajduje się w jego tytule - "Ludzka stonoga" - wchodzisz do sali filmowej i szeregiem wychodzi
masa niezadowolonych ludzi, którzy nie zafascynowali filmem.
Źle to świadczy o horrorze, gdy widz w trakcie projekcji spogląda na zegarek a większe
przerażenie od poczynań filmowego mordercy budzi w nim odkrycie, że do końca zostało jeszcze
co najmniej pół godziny. A tak niestety dzieje się w przypadku "Ludzkiej stonogi", ale przecież
zawsze jest nadzieja, że sytuacja się odmieni i będzie ciekawie i trzeba dooglądać.
Rozwiązania fabularne nie są wcale zaskakujące i przebieg wydarzeń można przewidzieć
szczególnie od momentu podaniom w filmie dwóm podróżniczkom środków nasennych.
Ten film to totalny kicz i lepiej trzymać się od niego z daleka.
Pozostaje tylko nadzieja, że producentom nie przyjdzie do głowy robienie kontynuacji. Jeśli
chcecie zobaczyć ten film w kinach, to nie radzę. Polecam poczekać, aż puszczą go w TV, albo w
necie, bo dla takich filmów powinno się zalegalizować piractwo. Ludzie zaskakują mnie jednak
codziennie. Nie zdziwi mnie więc, jeśli komuś ten film się spodoba...

Ocena: 4 / 10 - słaby

Recenzja: Marcin Mańka

ocenił(a) film na 4
RECENZJE

ciekawa recenzja :) kontynuacja już dawno powstała-to tak na marginesie :D Ja znalazłam jedną dobrą scenę w tym filmie -scena w której doktorek pływa nago w basenie. Jak na swoj wiek trzeba przyznać że ciało ma ładne. Fabularnie źle może nie jest ale ten film jest trochę bardziej popaprany niż interesujący jeśli chodzi o zwroty fabularne. I fakt-ciągnąca się fabuła bywa męcząca

Cadavera

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale dzięki za odpowiedź :33

ocenił(a) film na 4
RECENZJE

mamy calkiem podobne zdanie jeśli idzie o ocenę końcową :)

Cadavera

Bardzo się cieszę :3
Teraz zamiast filmów wszędzie temat: Gender i homoseksualiści, oglądajmy ! XD
Gdyby sie dało podsunąłbym masę linków do tego tematu, ale niestety XD

ocenił(a) film na 4
RECENZJE

telewizja, polityka i tematy zastępcze omawiające problemy których NIE MA :D