Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Słyszałem od znajomych o obrzydliwym filmie. Podobno pozszywali dupy z głowami.
Wchodzę na jutuba ewentualnie zalukaj. Przewijam do TYCH momentów. Łeeee, fuuuujjjj.
Co za dno. Obrzydlistwo. Chorzy ludzie. Jak tak można. Dobra, wyłączam.
Wchodzę na FW. Daję zasłużone jeden i piszę komentarz w którym obrażam reżysera i tych którzy uważają ze film jest ok.

Stąd ta ocena.

ocenił(a) film na 2
anelka39

ja mu dalem 3, bejrzalem caly i zastanawiam sie czy nie obnizyc na 2
i wiadome bylo, ze film ma byc ochydny i odrazajacy wiec nie za to tak niska ocena

ocena jest niska bo film ogolnie jest do dupy, beznadziejna gra aktorska, slaby montaz, niezbyt ciekawa fabula, mnostwo idiotycznych scen, jedyne co trzyma w napieciu to ten absurdalnie ochydny pomysl ktory jest ladnie wyjasniony na poczatku filmu dzieki czemu wyobraznia widza juz dziala na pelnych obrotach i przecietny czlowiek zastanawia sie kiedy odwrocic glowe
w rzeczywistosci jednak niewiele pokazuja dokladnie

nie widze "plusow" tego filmu, widze, ze oceniles go dosc wysoko wiedc moze jakies znasz? pomijajacym sam przeobrzydliwy pomysl zszycia razem ludzi (dla niektorych to pewnie plus, dla niektorych to minus), czy samo wykonanie ma jakiekolwiek dobre strony?

ocenił(a) film na 6
El_Magiko

ohydny * się pisze. jest to film oryginalny, dlatego dałam 10, niegdy nie spotkałam się z takim filmem i jestem pewna, że nikomu nakręcenie takiego filmu nawet przez myśl nie przeszło. jest to coś nowego, zresztą tak jak "srpski film" , może jestem troche nienormalna, ale lubie oglądać "horrory" jedyne w swoim rodzaju. :)

ocenił(a) film na 2
daria00

sam pomysl pozszywania ludzi moze i jest oryginalny jednak samo wykonanie niestety wcale, wiekszosc filmu to sceny wtorne, zwykly szablonowy horror z niskiej polki, naprawde nie widze w nim pozytyywnych stron
jesli chodzi o srpski film to mam odmienne odczucia, o tym filmie faKtycznie mozna powiedziec, ze jest jedyny w swoim rodzaju i ma w sobie to "cos" dzieki czemu mozna odniesc jakies pozytywne wraznia powiedzmy "artystyczne", a nie tak jak w tym przypadku (bo w duzym stopniu tak wlasnie odbieram stonoge) jako czysto komercyjny skok na kase grajacy na najnizszych instynktach tlumu, a w dodatku dosc chalturniczy bo wykonanie jest naprawde do bani
ze juz nie wspomne o sequelach ktore ledwo po ukazaniu sie 1 zostaly zaplanowane i to odrazu 2, nie wnosza jednak nic do historii i trudno nazwac to saga w ktorej czesci maja ze soba jakis zwiazek

ot idea prosta, zrobic po najmniejszej linii oporu tak samo slaby film tylko zamiast 3 ludkow zszyc ich wiecej, niezbyt to tworcze,

cala idea tego filmu to przywalic ludzikom taki syf zeby caly swiat poczol smrod, film zna caly swiat i to tylko dla tego ze jest obrzydliwy na tyle, ze niejednym sama idea wstrzasnela i o filmie jest glosno mimo ze zrobiony jest fatalnie

ocenił(a) film na 6
El_Magiko

cały świat zna ten film i to jest prawda, ale rozmawia się o nim tylko i wyłącznie kiedy wyjdzie nowa część, lub przed nową cześcią. ja tam lubie jakie idiotyczne filmy, mam się z czego pośmiać :)

ocenił(a) film na 10
daria00

Doskonale Cię rozumiem ! Ja również uwielbiam takie bzdurne filmy klasy B bądź nawet C. Dlatego chyba też lubię Quentina T. i jego całą twórczość. Uwielbiam też "Shaolin soccer " czyli jeden z najgłupszych a jednocześnie najlepszych filmów o piłce nożnej.