Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Widziałam ten film, jednak nie wiem jak go odbierać. Moim zdaniem nie jest to horror, bo nie ma żadnych trzymających w napięciu scen, nie jest to gore, bo ogólnie nie jest obrzydliwe. Może to miała być komedia? Coś na zasadzie "Martwicy mózgu";) W końcu ja nie zauważyłam żadnej logiki w postępowaniu bohaterów, za to zwróciłam uwagę na przesadzone i nienaturalne aktorstwo. Niech mnie ktoś uświadomi, czy ten film jest na poważnie?

ocenił(a) film na 7
blackpanther

lepiej nic juz nie pisz... -.-

pavel13

Ja się tylko grzecznie zapytałam. Tutaj napisali, że to horror i dramat, a mnie wydawało się, że to byla parodia. Mam jeszcze jedno pytanie (tym razem do Ciebie), dlaczego tak wysoko to oceniłeś? Wiesz, ciekawość;)

ocenił(a) film na 7
blackpanther

Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych.
ten film to najzwyklejszy thriller, wiele jest filmow na fw, ktorych gatunek jest blednie okreslony :p
nie jest to zadna parodia, nw skad ci to przyszlo do glowy :O
na ostatnie pytanie odpowiedz sobie sama

pavel13

Wrzucasz definicję z wikipedii, więc chciałam tylko powiedzieć, że tam też napisali, że to horror. Co w zasadzie się zgadza (bo życia ludzi po połączeniu w ten sposób nie wyjaśnisz inaczej niż przez zjawiska nadprzyrodzone;)) Jednak uznałam to za parodię, bo wszystko było przerysowane, a zachowania ludzi nie były naturalne. I poziom gry tych dziewczynek można wyjaśnić na dwa sposoby: albo są zupełnie marnymi aktorkami, albo to miało być specjalnie, czyli film nie był na poważnie.
Nie mogę sama odpowiedzieć na pytanie, dlaczego coś oceniłeś na taką ocenę. Chciałam się zapytać, bo jak zauważyłam większość ludzi tutaj ocenia ten film na 10 i mówi, że "zajebiste", na 1 argumentując "chujowe", na 2-4 pisząc, że pomysł ciekawy, ale zrealizowanie beznadziejne.

ocenił(a) film na 7
blackpanther

ku*wa wrzucam definicje z wiki, bo nie chce mi sie samemu wyjasniac, ale horror opowiada o zjawiskach nadprzyrodzonych!!!
to co napisali tam o tym filmie mnie nie interesuje, bo pewnie kierowali sie gatunkiem z fw -.-
nie ma w tym filmie NIC nadprzyrodzonego, czego nie daloby sie wyjasnic, po prostu wycial im rzepki z kolan, żeby nie mogli wyprostowac i przyszyl ich usta do odbyty, a odbyty do ust, co w tym nadzwyczajnego???
ps. wiesz co to jest parodia???
poziom gry nie byl zly(widzialem duzo duzo gorsze)
ocenilem na 8, poniewaz wg. mnie film zasluguje na 8 -.-
nie rozpisuje sobie na czynniki pierwsze elementow filmu, np. gry aktorskiej :O

pavel13

Nie irytuj się. Napisałam to co myślę i chciałam stworzyć z kimś o zupełnie innych poglądach konstruktywną rozmowę. Widocznie z Tobą nie mogę, bo zaraz rzucasz wulgaryzmami, trudno.

ocenił(a) film na 7
blackpanther

odpowiedzialem na wszystkie twoje pytania, a tobie sie jeszcze nie podoba :O
koncze dyskusje.

ocenił(a) film na 6
blackpanther

nie mam bladego pojęcia po co stworzono ten film. tylko jedna rzecz przychodzi mi na myśl - został nakręcony w ten sposób, żeby pobudzić wyobraźnię widza. cóż, jeśli chodzi o mnie udało się to jednak nie jestem do końca z tego zadowolona stąd moja ocena.