Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52758
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

bo ma się mentalność przedszkolaka, który sika ze strachu na laleczce Chucky.

ocenił(a) film na 3
kawaiikaszalot

Dają jedynki ponieważ film przekroczył pewne granice estetyki i grzeczności,ale nie zmienia to to też faktu,że film jest słaby.
Gdzie tutaj fabuła ? Jakiś odcinek historii i tyle. Przywiązanie dwóch ludzkich ciał wygląda strasznie sztucznie jak te kiczowate filmy na których Tarantino buduje swoje filmy. (chociażby Kill Bill)

Pobadała mi się gra aktorska,bo ten doktor faktycznie wyglądał na psychopatę.

ocenił(a) film na 5
RAC_79

Nie wydaje mi się by ten film przekraczał jakiekolwiek granice, poza tym w tym nie ma nic złego. Ktoś zrobi coś schematycznego - źle, ktoś zrobi coś oryginalnego - jeszcze gorzej. Nie dogodzisz.

ocenił(a) film na 3
kawaiikaszalot

Tzn dla większości przekroczył pewne granice estetyki,grzeczności itp. Ja osobiście nie oburzyłem się tym filmem ani trochę,a nawet zauważyłem w tym coś pozytywnego. Głębokości i jakiegoś przesłania się nie doszukuję...no chyba,że ten krótki monolog Japończyka miał to załatać- nie kupuje tego.

ocenił(a) film na 5
RAC_79

A czy wszystko musi mieć swoje przesłanie i głębokie drugie dno? Kino to również rozrywka.

ocenił(a) film na 3
kawaiikaszalot

Owszem,że nie musi. Ale geneza problemu tego człowieka wskazywałaby na to,że reżyser chciał też coś pokazać,a nie tylko zszokować. Rzecz jasna,to tylko luźna interpretacja,a nawet nadinterpretacja.