Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Niestety jest to jedyny aspekt filmu, który zasługuje na obniżenie oceny, bo niestety
przepraszam za spoiler, ale bez przesady, kłania się tanie rozwiązanie, bo wszystko
nagle się zbiera do kupy i generalnie bez przesady, no i wiele błędów pojawia się pod
koniec filmu, gdyby dało się ostatnie 20 minut wyciąć i wstawić inaczej rozwiązaną akcje,
to byłoby to mocne kino, ale niestety, nie udało się.

Aczkolwiek jestem zadowolony, bo spodziewałem się taniego i bezsensownego Gore'u,
a tu miłe zaskoczenie, portret psychologiczny doktorka, to naprawdę dzieło, jak i sama
jego postać, aktor świetnie dobrany i rola odegrana tez dobrze w moim mniemaniu.

Szkoda tego zakończenia no i o czym zapomniałem wspomnieć wcześniej klasycznego
rozpoczęcia "przygody" dla badziewnych filmów napędzających gospodarkę, jednak
skusze się i powiem, że jest to film godny polecenia dla fabuły, jednak polecam również
wyłączyć ostatnie 20 minut i samemu zabrać się za zakończenie historii, bo istniejące
niestety zawodzi.

7/10

ocenił(a) film na 5
Wszemir

[spoiler] Właśnie jak dla mnie końcówka jest mocna. Szczególnie scena samobójstwa przedniej części stonogi spodobała mi się,gdyż wniosła do filmu ciekawy motyw dotyczący godności człowieka. A ostatnia scena była w ogóle najlepsza i najstraszniejsza w całym filmie. Bohaterka znajduje się w sytuacji bez wyjścia, widz wczuwa się w sytuację, czuje bezradność. Ona na dobrą sprawę nawet samobósjtwa nie mogła popełnić! moim zdaniem film się świetnie skończył, zostawiając widza w tej dziwnej niepewności.
Film ogólnie miał ciekawą koncepcję, jest to coś nowego. Jednak mogli pokazać stonogę bez bandaży, mogłoby to zrobić większe wrażenie, ale chyba chciano zaoszczędzić na tym kase;)

Xandria

Stonodze pokazanej bez bandaży zostałby zablokowany wstęp do jakiegokolwiek kina, tak myślę ;)