Film ma przerazajaca fabule! Jak przeczytalem opis to sobie pomyslalem, ze dobrze , ze ja nie mam takich pomyslow na filmy , bo bym pomyslal , ze cos ze mna nie tak :D Ale mimo wszystko opis ciekawi i poprostu kusi zeby zobaczyc taki film.
Patrzac na srednia liczylem na na prawde glupie kino, ale mile zaskoczenie. Ogladamy niezle zrealizowany (jak na maly budzet) film, ktora pokazuje historie chorego czlowieka. Jak juz w temacie napisalem jest to ohydny film. Pierwszy raz w zyciu zbieralo mi sie na odruch wymiotny kiedy to doktor juz polaczyl ich w 'ludzka gasienice' , albo jak wyciskal cos z twarzy tej na koncu 'gasienicy' ! AAA! Okropne. No plus mozna zaliczyc jeszcze niezle aktorstwo ze strony doktora (dziewczyny raczej srednio, zwlaszcza z poczatku) oraz z pewnoscia oryginalnosc!
A teraz minusy... Wydaje mi sie, ze kuleje tutaj sama 'operacja' . Mianowicie jakos nie widze tego , zeby w dosyc prosty sposob polaczyc 3 osoby... Wyrwanie zebow oraz przyczepienie do tylka. Brzmi glupio i jest glupie. Ogladajac film caly czas ogladalem film na dobrym poziomie (bylem praktycznie pewien , ze wystawie 7) , ale jak zobaczylem scene z policjantami, ktorzy cos podejrzewaja i maja dowody, grzecznie wychodza z domu gdzie podjerzewaja liczne morderstwa! Co za glupota. Z nakazem lub bez mogli wejsc do piwnicy zwlaszcza , ze doktor mocno sie wzbranial co bylo rowniez podejrzane! Glupota 100%. Po czym najgorsza scena... Japonczyk z poczatku filmu wrzeszczacy , ze za jakie grzechy tu jest itp. Po czym jedna z ostatnich scen, zebralo mu sie na 'odpokutowanie' . AAA! Kiedy to z wielkim wysilkiem weszli na gore i prawie uciekli nagle wpadlo mu do glowy , 'a nie jest za zlym czlowiekiem aby dalej zyc , zostawilem dziecko i zone , wiec potraktuje to jako kare...' . I sie zabija! Po takim przemowieniu bylem pewien , ze sprobuje zabic doktora , bo uznal , ze po takim okropnym zyciu , chce pomoc dziewczynom , a on jest zostawil na pewna smierc! Uwazam, ze jeszcze bardziej 'nagrzeszyl' tak robiac... Strasznie na sile scena i okropnie durna! To jest najgorsza scena z filmu, ale scenarzysta jednak zafundowal nam jeszcze jedna glupia scene na sam koniuszek. Mianowicie ten grubszy policjant idzie szukac swojego wspolnika , a tu sie okazuje ni stad ni zowad on juz lezy martwy w basenie!!! Jakim cudem skoro doktor byl juz umierajacy, a tamten mial bron i w ogole. No i oczywiscie zabija grubego policjanta! Strasznie na sile scenarzysta chcial zszokowac widza...
Podsumowujac film na prawde niezly i prosze sie nie sugerowac srednia, gdyby nie 3 FATALNE sceny byloby 7-8... Zobaczymy co bedzie w drugiej czesci...
Na przyszłość gdy znów będziesz chciał opowiedzieć film w swoim 'topiku' zamieść łaskawie na początku informacje że treść zawiera spojlery lub powiadom o streszczeniu danego dzieła i zrób to porządnie...
Szkopuł w tym, że powyższego filmu nie widziałem do tej pory toteż na temat filmu nie rzeknę ni słowa, jednak po przeczytaniu tej pseudo recenzji lub czym to tam miało być w twoim zamierzeniu - to i tak nie wyszło bo okazało się - twe dzieło, jednym wielkim spojlerem, a o tym fakcie już na wstępie nie raczysz oznajmić, stąd moja irytacja, zrozum, że tak sie nie robi, to chyba oczywiste?
dobrze, bledem bylo , ze nie dalem informacji spojler. i w przeciwienstwie do ciebie nie udaje znawcy filmowego, tylko napisalem opinie na temat obejrzanego 'dziela' ...
Daj spokój OffSystem, przecież już prawie na wstępie widać, że to będzie spoiler. Nie masz nic lepszego do roboty od czepiania się?
Wacek nie czepiaj sie, zwracając uwagę na to by umieszczać informacje o spojlerach nikomu krzywdy nie wyrządam, nie wiem po co zabierasz głos, nie masz nic lepszego do roboty? :p
łojesooo niech sobie pisze,co się czepiasz z pogardą.Nie trzeba być polonistą z dwoma fakultetami minimum żeby pisać na forum.
@ OffSystem - dlatego ja nie czytam opinii przed obejrzeniem filmu, a przynajmniej nie tak dogłębnie :P Z czystego doświadczenia :P
Film śmieszny ,dialogi na bardzo niskim poziomie gra aktorska również. Jedynie doktorek im wyszedł świetnie.
Pozatym ciekawa ścieżka dźwiękowa i brawo za pomysl
kurde więc musisz zobaczyc 2 część żeby zrozumieć pierwszą i się nie oburzaj tak bo pomysł genialny!obejrzyj 2 to zrozumiesz!
Jak dla mnie film był całkiem znośny, wniósł przynajmniej jakiś powiew świeżości (jakże to ironicznie brzmi wobec trojga ludzi połączonych ustami z odbytem hehe) do gatunku thriller-horror. Wkurzyło mnie właściwie tylko to co jest nagminnie stosowane w tego typu filmach - robienie z ofiar naszego "bohatera" totalnych debili. Ile razy jeszcze będę oglądał ofiarę szaleńca, która go ogłusza po czym usiłuje uciec - każdy przecież wie że oprawca się obudzi i w końcu ją dopadnie. Nie prościej dobić?
No i ile jeszcze naoglądam się w filmach policjantów-ćwierćmózgów? :)
Ogólnie nie było źle, myślałem tylko że będzie więcej obrzydliwych i dosadnych scen.
Na dniach obejrzę sobie dwójkę bo podobno jeszcze bardziej odjechana.
wg mnie film ten miał wywołać jedynie kontrowersje, co mu się niewątpliwie udało. no i jak rzekłeś - powiało świeżością. poza tym nic więcej nie wniósł
takie same mam odczucia po obejrzeniu dwójki. ma wyjść trójka - pewnie też mi się nie spodoba, ale i tak obejrzę, z czystej ciekawości