Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52762
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga
ocenił(a) film na 2
lisianthus

dlaczego?
nudziarstwo i tyle

ocenił(a) film na 4
El_Magiko

ja miałem przedni ubaw...

ocenił(a) film na 7
lisianthus

Też jestem fanem, polecam II część!

ocenił(a) film na 2
2008einstein2009

no ale dlaczego??
wyjasnijcie poprostu

ja ogladalem tylko czesc 1 i poprostu sie nudzilem

ocenił(a) film na 7
El_Magiko

A no dlatego że to jest ciekawe, nie dla wszystkich!

ocenił(a) film na 2
2008einstein2009

podejrzewam ze sa ludzie dla ktorych ciekawa jest nawet obsychajaca farba

no ale jak sie na forum pisze "jestem fanem" albo "polecam" lub "polecam 2" to trzeba liczyc sie z tym ze ktos zapyta "dlaczego?"

ocenił(a) film na 7
El_Magiko

Obejrz jedynkę potem dwójkę i się przekonaj, sam oceń!

ocenił(a) film na 2
2008einstein2009

1juz ocenilem
teraz poprostu bylem ciekaw opinii innych

zwlaszcza jak widze ocene 10/10 albo ludzi ktorzy polecaja czy cos
wiekszosc ludzi raczej gnoi ten film wiec poprostu bylem ciekaw

zastanawiam sie nad ta 2 bo 1 niezbyt mi sie podobala, byla strasznie slabo zrobiona no i wiekszosc czasu raczej nudna, dopiero pod koniec costam sie wiecej dzialo
jesli 2 to to samo tylko wiecej ofiar to chyba nie ma sensu ogladac w moim przypadku

ocenił(a) film na 7
El_Magiko

Jak uważasz, ale wg mnie nie zasługuję na 1.

ocenił(a) film na 2
2008einstein2009

nie zrozumiales
chodzi ze jedynke ocenilem ale nie na 1
dalem 3/10, bardzo niewiele filmow dostaje u mnie 1

w tym jest oryginalny pomysl ale wykonanie jest bardzo slabe wiec 3
gdyby go nieco bardziej dopracowali byloby troche wyzej

El_Magiko

Film przynajmniej nie jest przewidywalny jak te wszystkie komercyjne horrory których zwiastuny można zobaczyć w TV. W porównaniu do np: "Sanktuarium 3D" Ten film to arcydzieło :-)

ocenił(a) film na 2
R_a

a ten nie jest komercyjny? rozreklamowali ten film az do bolu zebow a jest bardzo slabo wykonany
nieprzewidywalny? no a w ktorym momencie??:)
3/4 filmu jest tak schematyczne,ze nawet nie trzeba patrzec

El_Magiko

Każdy ma swoje zdanie. Ja nigdzie nie widziałem reklamy tego filmu a jest to film z 2009 roku. Usłyszałem o nim od znajomych niedawno ale nie byłem co do niego przekonany. Obejrzałem z czystej ciekawości i zdziwiłem się, bo myślałem że będzie dużo gorszy. Tak przy okazji, jeśli mógłbyś zaproponować dobre filmy w tym właśnie stylu to chętnie obejrzę. Jeśli o takie chodzi to moim faworytem jest chyba "Martyrs" (ale może po prostu się nie znam...)

ocenił(a) film na 2
R_a

szum w mediach byl na poziomie tego jaki byl przy filmie snuff
moim zdaniem film jest zrealizowany slabo ale tworcy postawili na skrajnie obrzydliwy pomysl dzieki czemu media narobily mnostwo szumu i zrobily darmowa reklame

a z tym ze byl nieprzewidywalny to wg mnie byl bardzo przewidywalny, mianowicie laski jada autem, to sie psuje, trafiaja do psychola ktory wywala odrazu kawe na lawe i mowi co zamierza, potem 1 ucieka, on ja goni itp itd
spora czesc filmu to wytarty schemat jaki byl juz w setkach horrorow chyba, dopiero potem kiedy nasz milusi doktorek bierze sie do dziela robi sie dosyc oryginalnie no ale trudno tu mowic o jakichkolwiek niespodziankach

jesli porownujesz to z martyrsem to chyba chodzi ci o jakies mocne sceny czy cos takiego?
no to moze cos wymysle
salo 120 dni sodomy (ten jest naprawde dobry)
man behind the sun
Cannibal Holocaust
te sa naprawde fajne

seria guinea pig (tu juz nie ma rewelacji no ale mi sie i tak bardziej podobalo niz stonoga)

a jesli chcesz naprawde chorych filmow to moze seria august underground
zwlaszcza mordum jest wyjatkowo paskudny