Lwie serce

Lionheart
1990
7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 19964
5,1 8 krytyków
Lwie serce
powrót do forum filmu Lwie serce

jcvd ma już 53lata niestety,ale najlepsi aktorzy z tamtych lat mają właśnie po 50-60 lat

janosik_filmaniak

Niestety. Stalone, Schwarzenegger, czy nawet Segal. - oni zdefiniowali kino akcji. A następców nie widać.

Prisonbull

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale masz rację jest duża przepaść między filmami z lat 90-tych, a teraźniejszymi faktycznie nie ma następców JCVD, STALONA czy SEGALA i nic się nie zanosi że by byli, oni to jednak byli fenomenami kina akcji. Niby zwykłe kino kopane ale na świecie chyba nie ma człowieka który by nie wiedział kim oni są .Moim zdaniem fenomeni kina lat 90-tych i długo się nie doczekamy następców

ocenił(a) film na 10
janosik_filmaniak

Nikt ich już nie zastąpi, w nowych filmach stawia się na efekty specjalne rodem sci-fi, a nie grę fabułę czy gre głównych aktorów. Filmy akcji, sensacyjne itp skończyły się z początkiem XXI wieku.
Porównajcie sobie film Szybcy I Wściekli 2001 do Fast Five wtedy zobaczycie różnice.

ocenił(a) film na 8
Motec

Ja tam żadnej różnicy nie widzę ? Możesz wyjaśnić ?

bradock

Chodzi mi o to że klimat z lat 90-tych bardzo mi się udzielił bo wychowałem się na filmach z Arnoldem,Stalone,VanDamem,Norissem i wielu innych z tamtego okresu aktorami.A następców nie widzę być może to sentyment z dzieciństwa do tych aktorów i uświadamia mi to cały czas że czas szybko leci a nasi ulubieńcy pozostali młodzi tylko na filmach niestety

ocenił(a) film na 8
janosik_filmaniak

No to się zgadza ,obydwaj się wychowaliśmy na kinie akcji lat 80-90 i tych aktorów co wymieniłeś ale mi chodziło o teze Moteca że filmy akcji skończyły się z początkiem 20 wieku i tą różnicę widać pomiedzy ,,Szybcy i Wściekli,, z 2001 a ,,Szybka Piątka ,, ? Ja tej różnicy jakośc nie widzę ? Chodzi o tą różnicę .Natomiast zgadzam się że filmy akcji trwały gdzieś tak do 1998 roku .

bradock

Dokładnie tak,z JCVD ostatni film z98r który bardzo mi się podobał to np Za ciosem...no nie ważne wszystkiego dobrego bardock

ocenił(a) film na 7
Prisonbull

Otóż to,po sukcesie Niezniszczalnych widać,że jest zapotrzebowanie na tego typu filmy i tego typu aktorów a jakoś faktycznie następców nie widać

użytkownik usunięty
CelineMarie

jest jason statham i scott adkins :)

ocenił(a) film na 7

Statham nie ma budowy mięśniaka ,mimo,że go lubię to już nie to.Śmiesznie wygląda gdy w swoich 170 cm rozwala wszystko i wszystkich jednym ciosem.Drugiego Pana chyba nie znam

użytkownik usunięty
CelineMarie

jak to nie ma budowy mięśniaka? chyba go nie widziałeś bez koszulki, może nie jest tak napakowany jak schwarzenegger czy stallone ale forma jest. i co z tego że ma 170 cm? bruce lee miał chyba jeszcze mniej.. a co do drugiego pana to radzę się zapoznać z jego filmografią a zwłaszcza z takimi filmami jak: champion 2,3.

Statham ma ponad 175cm.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

no właśnie 175

Czyli mniej więcej tyle ile mają Stallone, Van Damme, Snipes i Norris.

CelineMarie

Satham ma grubo ponad 170.

ocenił(a) film na 7
prof_mateusz27

nieważne,dla mnie to inna liga i tyle,ludzie wychowani w latach 80 pewnie czują tak samo-inne czasy,inne filmy, inni aktorzy
na te czasy Statham jest dobry ale porównując go i jego filmy z tymi z 80 czy 90 to wypada blado

CelineMarie

A czy ja coś mówię ? Napisałem tylko, ze ma grubo ponad 170cm wzrostu!! Przecie wiadomo, że takich Tytanów Kina Akcji jak Stallone, Schwarzenegger Van Damme czy Seagal nie pobije.

użytkownik usunięty
CelineMarie

z adkinsem zapoznaj się jeszcze bo naprawdę warto, statham przy nim wymięka

ocenił(a) film na 8

Statham ma dużo filmów robionych według starej szkoły kina akcji czyli ,,Zabójca ,, ,,Mechanik ,, ,,Elita Zabójców ,, ,,Protektor ,, czy ,,Homefront ,, Czyli OK .Statham Zuch Chłopak choć do Van Damma ,Stallona czy Schwarzeneggera się nie umywa .

ocenił(a) film na 8
CelineMarie

Zgadza się !!!!

ocenił(a) film na 8
Prisonbull

Nie zapominajmy również o Norrisie ( ,,Zaginiony w akcji ,, ,,Inwazja na U.S.,A ,, Odział Delta,, ) i Lundgrenie (,,The Punisher,, ,,Mroczny Anioł ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,,) Oni też zrobili swoje dla kina akcji .