6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58613
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

Tak jak u góry, ja mam 15 lat i kompletnie go nie rozumiałem. Ale za to cała sala kinowa się śmiała,płakała i tak na przemian. Myślę,że film jest naprawdę godny uwagi i pomimo,że go nie zrozumiałem bardzo mi się podobał i uważam,że jest to jeden z najlepszych polskich filmów.

kubagroszek

"pomimo,że go nie zrozumiałem bardzo mi się podobał i uważam,że jest to jeden z najlepszych polskich filmów"

Dawno już nie słyszałem podobnej bredni.
Przeczytaj co napisałeś i pomyśl nad tym przez chwilę.

ocenił(a) film na 10
Apiseq

CZYTAM I WIEM ... Nie zrozumiałem jego przesłania,ale mi się bardzo podobał bo było tam wiele zabawnych momentów - co w tym jest jakiegoś niezrozumiałego ?

ocenił(a) film na 10
kubagroszek

nie musisz nie lubic filmu tylko dlatego,ze go nie rozumiesz, prawda ? ...

kubagroszek

Daltoniści w swoim rozróżnianiu barw nie widzą koloru zielonego, więc nie mówią, że zielony jest najpiękniejszym kolorem.
Tak samo, jeśli nie rozumiesz do końca filmu, nie możesz napisać, że /tu cytat/: "jest to jeden z najlepszych polskich filmów.".
Nie zrozumiałeś jego przesłania, więc Ci się podobał, bo było kilka śmiesznych sytuacji. Ale gdybyś ten obraz zrozumiał to BYĆ MOŻE film w ogóle by Ci się nie podobał (to tylko teoretyczna kwestia). Wielu użytkowników jest wrażliwych na punkcie oceniania filmów, których się nie rozumie, ja do tej grupy nie należę, staram się tylko czasem uzmysłowić ludziom, że nie ma po co oceniać, jeśli się czegoś "nie załapało".
Tymczasem szampańskiej zabawy, bo za kilka godzin nowy rok i właśnie wychodzę na imprezę.
Pozdrawiam!

kubagroszek

nie przejmuj się. ludzie są dziwni. rozumiem, o co Ci chodzi, tylko, że niektórzy nie potrafią wyłuskać sensu z Twojej wypowiedzi bo albo są zbyt ograniczeni, albo zbyt leniwi, a już na pewno niegrzeczni - po prostu nie chcieli zrozumieć, co masz do powiedzenia. a chodzi pewnie o to, że nie do końca wczułeś się w problemy bohaterów, bo zwyczajnie jesteś na to zbyt młody. co oczywiście nie dyskwalifikuje filmu - bo na film składa się wiele czynników. ale przecież najłatwiej komuś pojechać za niemoc doboru odpowiednich słów...

ocenił(a) film na 8
kubagroszek

Tracę wiarę w moich rówieśników.

ocenił(a) film na 6
kubagroszek

I myślisz, że skoro "cała sala kinowa się śmiała,płakała i tak na przemian" to cała sala kinowa wiele przeszła?

Wooster

reakcje ludzi w kinie są najlepszym sposobem na ocenę czy film jest dobry czy też nie

ocenił(a) film na 9
kubagroszek

KubaGroszek, nie przejmuj się.
Masz otwartą głowę i potrafisz dostrzec obecność czegoś więcej, nawet jeśli tego czegoś nie rozumiesz. A to już dużo.
Życzę Ci mnóstwa satysfakcji w odkrywaniu w przyszłości tego, co czujesz że istnieje, ale jeszcze nie jest Ci dane do poznania. Chciałbym, żeby więcej osób w Twoim wieku miało takie podejście. Pozdrawiam! :-)

ocenił(a) film na 10
Mario

Nareszcie ludzie tacy jak wy (Mario, jotwu) mnie zrozumieli ;p Czasami wydaje mi się,że na filmwebie komentują same snoby,które nie potrafią dostrzec czegoś głębszego w filmie - lub nie chcą ... Film oceniają tokiem myślenia : słabe dialogi, jedna nierealna scena - ocena 1 ...

kubagroszek

Na filmie zasnęłam więc nie jestem go w stanie ocenić. Nie rozumiem, jak można ocenić film nie rozumiejąc go..? Na ocenę filmu nie składają się tylko fajne sceny i dialogi, to jedna z kryteriów oceny. To tak jakby ktoś dawał 10 bez oglądania bo w filmie gra Pitt, albo bo to film Tarantino.Jeżeli nie rozumiesz przesłania, to tak naprawdę nie oglądałeś filmu. Dobrze,że sam rozumiesz,że to nie jest film dla Ciebie, zamiast skreślać od razu film. Dorośnij, obejrzyj jeszcze raz a może wtedy jego przesłanie będzie podane jak na tacy, ale na miłość Boską nie pisz,że film, którego nie rozumiesz jest najlepszym Polskim filmem jaki oglądałeś bo to jest po prostu NIEDORZECZNE..

ocenił(a) film na 7
kubagroszek

Jest przekaz, dialogi bardzo fajne :) jest z czego się śmiać i płakać. Do każdego może to trafić trochę inaczej. Jest nad czym się zastanawiać czy też pomyśleć.