6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58612
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

To miała być komedia?Nic w tym filmie się nie dzieje.Nuda!

krzys323

Wiesz co oznacza słowo "dramat" ?

ocenił(a) film na 6
krzys323

haha jaki gimbus xD

ocenił(a) film na 8
krzys323

Najwyraźniej nie dojrzałeś do tego typu filmów.

paula2171

Film jest jednak słaby i mdły faktycznie to tylko Żmijewski coś pokazał bo to jednak aktor. Scenariusz taki sobie, akcja mizerna czasem jakieś sentymentalne zdanie padnie i tyle. 10 lat jednak dużo zmienia Edi było super. Erratum o więzach ojciec-syn o przemijaniu i dojrzewaniu super. Mój rower tylko 3/10.

paula2171

ja chyba tez

krzys323

Czasem akcja filmu nie musi być wartka i porywająca, żeby w filmie wiele się działo. ;)

eneduerabe

Zgadzam się z tobą np. w Erratum, który zresztą faworyzuje akcji prawie nie było. Ale były super zdjęcia, scenariusz i aktorzy. W Rowerze coś nie wypaliło. Od początku wiało nudą. Późniejsze filozoficzne słowa Urbaniaka i chwila jak grali ze Żmijewskim to za mało. Kiszka wyszła.

eneduerabe

no, można np. kontemplować bzyczenie muchy przez 10 minut co pokazuje głębokie myśli bohatera i jego problemy o charakterze egzystencjalnym a wszystkim którzy się nudzą wmawiać niedojrzałość do kina - można wszystko.

eneduerabe

można też zrobić ujęcie leżącego na trawie gówna i pokazywać widzowi przez 1,5h jako alegorią łańcucha pokarmowego i to, czym wszyscy kiedyś się staniemy, takie ambitne kino też znalazłoby swoich obrońców i zwolenników, inteligentnych i widzących więcej niż widz przeciętny.

elko

krzys323

Nie miała być. :)

ocenił(a) film na 7
krzys323

Wracaj oglądać „Kac Wawę” w 3D.

ocenił(a) film na 9
krzys323

Niektórzy nie widzą nawet okularów na własnym nosie. Film dla ludzi inteligentnych,więc chyba nie dla ciebie

ocenił(a) film na 8
kudlatek1969

Bardzo dobry film daje do myślenia .

ocenił(a) film na 5
kudlatek1969

Pan inteligenty się odezwał co to wie wszystko o życiu. LOL.

kudlatek1969

Mój rower jak Incepcja - potrzebne IQ 180 i bagaż doświadczeń matki teresy z kalkuty, inaczej nawet nie można się zabierać do takiego kina a już jak ktoś mówi że film jest słaby, to go na pewno nie rozumie.

ocenił(a) film na 7
krzys323

bo to nie jest film dla szczyli

ocenił(a) film na 8
magik30

Zgadzam się w 100%. To nie jest film dla gówniarzy. Jest tam dużo tematów z przeszłości, których dzisiejsza młodzież nie kuma. Dla mnie świetny film, mojej matce też się podobał. Może to nie jest film dla wszystkich????

ocenił(a) film na 4
krzysiek351

to na jaką cholerę reklamują jako komedię??

ocenił(a) film na 8
typisb

Nie mam pojęcia w którym miejscu jest to komedia. Debilizm dystrybutorów zachwyca przy wielu filmach, na tym jest kilka zabawnych scen, komedia to nie jest.

ocenił(a) film na 7
krzysiek351

Popieram.

typisb

Zgadzam się. Ciężko się przestawić jeśli się nastawiło na komedię, w dodatku sielankową..

ocenił(a) film na 5
krzysiek351

Materiału na 20 minutowy film, a nie na 90 minutową mordęgę.

ocenił(a) film na 6
krzys323

Znam gorsze.
Film dość sztampowy, ale żeby od razu tak dramatyzować...

ocenił(a) film na 9
Frida_2

Żal mi" pokolenia pokemonów". Czasem jak czytam niektóre posty to to żałuję,że do kina nie wpuszczają po sprawdzeniu IQ

ocenił(a) film na 8
Frida_2

Sztampowe? ale się uśmiałem, dzięki.

ocenił(a) film na 6
Chris_Sharma

Tak, sztampowy.
Jest sterotypowy, bazuje na schemacie, łatwo przewidzieć, co się wydarzy.
Ojciec muzyk alkoholik, który na starość jest spokojny -> syn, który nienawidzi ojca, i ma problemy z własnym życiem osobistym -> syn, który ma pretensje do ojca, że ten nie uczestniczył w jego życiu, ale jak ten ma uczestniczyć, skoro nie nauczył go tego z kolei jego ojciec - alkoholik.
Jadą w naturę, następuje moment, który ich scala, mówią sobie, że są z siebie zadowoleni.
Na zakończenie koncertu syn gra utwór. Jaki? Nietrudno się domyślić.
Tak. Sztampowy.

ocenił(a) film na 8
krzys323

jeśli wzorem komedii dla ciebie jest Naga Broń i Świat według Kiepskich, to nie dziwię się, że jej nie zrozumiałeś.

ocenił(a) film na 4
krzys323

Duże rozczarowanie!
Ogląda się jak kinową wersję Klanu.

ocenił(a) film na 7
krzys323

Niestety masz racje. Dystrybutor go zareklamował jako komedie i popełnił błąd. Bo o ile to nie jest komedia, moye komedio-dramat, to na pewno dobrz film.