6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58613
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

Polska jednak potrafi mnie jeszcze zadziwić... polski film mający swoją światową premierę 9 maja 2012 w swoim kraju ma premierę dopiero po pół roku... aż szkoda słów.

milosia

Hmm a jak myślisz, z czego to wynika?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
rohan520

hahaha:-)

ocenił(a) film na 8
rohan520

sorry za pomyłkę,zdarza się ;) poniosło mnie i ......... to ja zrobiłem z siebie idiotę ;)

ocenił(a) film na 8
milosia

Podana data dotyczy premiery filmu na Gdynia Film Festiwal. Wszystkie filmy, które były pokazywane tam po raz pierwszy, trafiły do multipleksów dopiero teraz (tak samo Jesteś Bogiem, Pokłosie, Obława itd.). Nie jest to więc żaden błąd, a tym bardziej olewanie polskiego widza. Tak zadecydowali twórcy filmu/producenci/wytwórnia i słusznie - jesienią więcej osób chodzi do kina, niż latem.

rarpol

no, chociaż ktoś normalnie odpowiedział - dziękuję bardzo :)

milosia

Przecież ten film trzeba było przetłumaczyć :D stad opoznienie

rarpol

Może być jeszcze inny powód: kiedyś czytałam (chyba przy okazji podobnego opóżnienia dystrybucji Róży )że niektóre festiwale fimowe maja w swoich regulaminach warunek, że w konkursie mogą uczestniczyć tylko filmy które nie są jeszcze wyswietlane w szerokiej dystrybucji.

Jena

Słusznie, jednakże Gdyni to raczej nie dotyczy. Przykład - w tym roku w konkursie głównym brało udział "W Ciemności".

rarpol

dokładnie , da się komuś wytłumaczyć normanie , a nie nazywać "idiotOM" . Pozdrawiam:)

paktofoniczka

bardzo dziękuję za te wszystkie normalne i kulturalne odpowiedzi - widać, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią wytłumaczyć i wyprowadzić z błędu :) dzięki wam :))

doris1997

w przeciwieństwie do ciebie przynajmniej go mam

Untitled_Gangster_Reboot

No jestem kobietą,więc samo się nasuwa iż go nie mam. Człowieku, nie bierz tak na poważnie wszystkiego.

killfrenzy8282

w przeciwieństwie do ciebie przynajmniej go mam

stefan_rad

Masz rację.Czekają tylko na kłótnie

Untitled_Gangster_Reboot

O mój boże właśnie zniszczyłeś mi życie :( hmmm wiesz jak bym.nie miał tego co straciła połowa polskich gimnazjalistów nie siedział bym w domu tylko biegał po mieście i kur*ował i szukał zaczepki do bijatyki.Użytkownik wyżej ma racje nie ma co pisać z takimi jak ty.Życzę miłego dnia.koniec rozmowy i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
killfrenzy8282

A nasz U.G.R. poszedł już spać chyba, bo nie pieje tu już koloraturowo... :)))
Albo czai się gdzieś w czeluściach swej sypialni i szykuje Odwet Stulecia...

Już się boję...

stefan_rad

Nie bój się Gandalf jest z nami...........i zgrzewka orzechówki xD

stefan_rad

Odrób najpierw matematykę, a dopiero później udzielaj się na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
Untitled_Gangster_Reboot

Karwa... Nie śpi jednak... Ale mi dowalił teraz...
Szok...
Nie mam nic na obronę swą... Dobrzy Ludzie - pomóżcie!!!
Jak tak dalej pójdzie, to zmiażdży mnie, stłamsi... Serce mi wyrwie!!!
Jak żyć...???
No jak...???

Untitled_Gangster_Reboot

zgłosiłam nadużycie, dostaniesz bana gamoniu

ocenił(a) film na 10
paczi88

Nie dostanie... Niestety...
Nie obraził władz, nie użył wulgaryzmów... Nie
Wykazał się tylko skrajnym debilizmem - a za to bana nie dają...
Prawda czasu, prawda ekranu... Chcesz napisać "cI-pa", to automat antywulgaryzmowy nie przepuści, ale jak inni bełkoczą, pieprzą zupełnie nie na temat , obrażają, szydzą, to...
To... nic... Bo byli poprawni wg kodeksu Moderatora Filmwebu - nie użyli brzydkiego słowa...
Żałosne...

ocenił(a) film na 10
stefan_rad

ooooo... coś się chyba zmieniło... "CIPA "przeszła! No, bo gdyby nie, to dlaczego" fiut "przechodzi...???
Brawo, o Wielki Moderatorze Filmowo-Łebski... !!!

stefan_rad

Na innym forum tez skomentował ale bardziej agresywnie i powinien dostać bana.

paczi88

Jednak nadal się "trolujecie" :D

paczi88

Szkoda, że nie widziałaś moich kilku naprawdę ostrych akcji na forum. Co mam ci napisać? Moderatorzy mnie lubią. Zresztą to i tak moje 7 konto, trolluję na Filmwebie od kilku lat. Jestem niezniszczalny.

Untitled_Gangster_Reboot

Musisz mieć strasznie smutne życie skoro od kilku lat w taki sposób chcesz zaistnieć w sieci. Być może opluwanie i prowokowanie innych poprawia Ci samopoczucie ale na dłuższą metę nie rozwiąże Twoich problemów emocjonalnych. Myślę że warto abyś skorzystał z pomocy terapeuty. pozdrawiam

stefan_rad

O tej godzinie mi nie odpiszesz, bo siedzisz w szkole na lekcjach i piszesz właśnie sprawdzian z matematyki. Wrócisz do domu, mama ci da obiad i dopiero wtedy będziesz mógł odpisać (stawiam, że gdzieś ok. godziny 15).

A jeśli odpowiesz wcześniej, to znaczy że wagarujesz i wkrótce wylecisz ze swojego gimnazjum.

Untitled_Gangster_Reboot

o-ho! to już chyba trzeci z koleji post, w którym obsesyjnie trzymasz się matematyki... czyżby jakieś zaburzonka na tym tle? pan nauczyciel nie toleruje tego, że nie opanowałeś jeszcze tabliczki mnożenia, wiec kazał ci poprosić kogoś o pomoc?... rozumiem, że to wstyd, ale spokojnie usłyszałam twój niemy krzyk rozpaczy i jestem gotowa wyciagnąć cię z otchłani debilizmu :)

UWAGA!
na początek coś w sam raz na twój poziom 2x2=4

objaśniam: ten 'x' oznacza 'razy', czyli mnożenie. zapamiętaj na przyszłość

arturianka18

zostawiłaś u mnie wczoraj swoje majtki

ocenił(a) film na 8
milosia

Nie ma problemu. Niezbyt rozumiem ogólny hejt na filmwebie, bo wystarczy napisać dwa zdania i podzielić się jakąś informacją, niż przerzucać się wyzwiskami. Do użytkowników IMDB to niestety nam daleko.