PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10021334}

Mężczyzna imieniem Otto

A Man Called Otto
2022
7,4 69 tys. ocen
7,4 10 1 68623
6,0 20 krytyków
Mężczyzna imieniem Otto
powrót do forum filmu Mężczyzna imieniem Otto

Film oglądałem z żoną która to w trakcie seansu powiedziała że już ten film widziała prędzej. Okazało się ze widziała film oryginalny.

Nie potrafię ocenić czy ten remake jest lepszy od oryginału, ale jako że z doświadczenia wiem iż Amerykanie jak kręcą jakiś film to tylko po to aby ich rodacy byli w stanie docenić kino europejskie, które ma wiele świetnych dzieł. Ok ale żeby nie tworzyć elaboratów których nikt nie przeczyta to powiem że musieli po prostu dodać wątek LGBT . O ile OTTO uprzedzony jest do KAŻDEGO to do osoby TRANS zachowuje relacje wręcz ojcowskie. Osoba trans pokazana jest jako niesamowicie czuła, wrażliwa i pokrzywdzona przez społeczeństwo. 

Bardzo podobała mi się rola mamuśki meksykanki  Marisol.  Naprawdę kapitalnie zagrana, a śmiałem się ze sceny gdy OTTO uczył ją jeździć samochodem z manualną skrzynią biegów.

Podsumowując - nie jest to jakieś wielkie dzieło wzruszające do łez ale jak na obecne standardy Hollywood to jest całkiem dobry 7/10

Po obejrzeniu tego remaku mam ogromną ochotę obejrzeć oryginał bo jestem w 99,9% przekonany że jest o wiele lepszy.

ocenił(a) film na 4
AKSORZ

". O ile OTTO uprzedzony jest do KAŻDEGO to do osoby TRANS zachowuje relacje wręcz ojcowskie. Osoba trans pokazana jest jako niesamowicie czuła, wrażliwa i pokrzywdzona przez społeczeństwo. "

Fachowo to się nazywa PROPAGANDA tudzież inny PR. Film jest od lat 13 - kto zapłaci za szkody psychiczne u dzieci zarażone wirusem ideologii gender? raczej nie reżyser. Przypominam jedynie, że brytyjska klinika Tavistock (coś a la Oxford dla psychologów) upadła ostatnio z hukiem po tym jak  wielomilionowe pozwy zostały złożone przez rodziców skrzywdzonych dzieci przez tę ideologię (w Triavistoku wyznawaną jako metoda paralecznicza).