nadal nie wiadomo kiedy będzie premiera...prawdopodobny termin to Wielkanoc tego roku
bo jest taki problem że nie umieją tego zmontować ze względu na technologie jaka została zastosowana..i Lech Majewski co chwile przenosi do innego studia materiały a to trochę trwa..
ale jak się z nim za jakieś 2-3 tygodnie to wam powiem:D
miał być na dwóch brzegach. ale przegądam sobie program festiwalu,i za nic go odnaleźć nie mogę :/
Ja się chyba nie doczekam tego filmu, tym bardziej, że oglądam dokument o powstawaniu tego filmu-Jezu, jakiego fajnego chłopaka do swojej roli wybrałeś :D
Tak sobie pomyślałam, czemu zwlekają z premierą, choć to film o malarzu, ale jakże symboliczny. W świetle obecnych, a właściwie niedawnych i niezakończonych wydarzeń myślę, że jeszcze trochę czasu minie, ale już niewiele. Ten film nie był aż tak potrzebny, jak właśnie teraz ;>
Chyba o to chodzi:
http://www.tvp.pl/katowice/spoleczne-i-reportaze/reportaze-tvp-katowice/wideo/le ch-majewski-swiat-wedlug-bruegla/2784775
Warto obejrzeć, ciekawy materiał.
Ogromnie ci dziękuję :))
Właśnie ten dokument miałam myśli z tym, że puszczali go nawet na samym TVP 2 ;)
Premiera będzie na festiwalu Sundance, pod koniec stycznia o ile dobrze usłyszałem w Teleexpressie przed chwilą...
W ubiegłą niedzielę w Trójkowo,filmowo Majewski powiedział, że premiera światowa odbędzie się w lutym 2011 w Luwrze, polska natomiast w marcu.