PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494084}

Młyn i krzyż

The Mill and the Cross
2011
6,8 10 tys. ocen
6,8 10 1 10234
6,0 23 krytyków
Młyn i krzyż
powrót do forum filmu Młyn i krzyż

.....minut. Współczuję jeśli ktoś był na tym filmie w kinie i nie mógł wyjść.

Reżyser miał chyba niezły "odlot" jak to kręcił.

ocenił(a) film na 7
jack78

Trochę męczyłam się na tym filmie w kinie, ale wyszłam zadowolona, bo pod względem plastycznym jest genialny - zwłaszcza finałowa scena zbiorowa, podczas której wszyscy - z wyjątkiem kilku koni dropczących w miejscu - zastygli w bezruchu na dobrych kilka minut.

ocenił(a) film na 7
jack78

Czyli nie obejrzałeś filmu i dajesz 1? Zaiste, obiektywna i celna ta ocena.

ocenił(a) film na 8
jack78

bo to film bardziej dla koneserów sztuki niż wielbicieli 'Samych swoich'. swojej gnojówki nie przeskoczysz.

grezyl

hehe dobre.
pozwoliłem sobie zajrzeć na twoje konto... czemu dałeś jedynkę nietykalnym?

paradisoperduto

Bo nie lubi murzynów i niepełnosprawnych.

Xerxo

zal mi cie

bastek13

Twoja wypowiedź jest niewątpliwie ironiczna. Czy mozesz wprost napisać co mi zarzucasz? Bardzo o to proszę.
Ja wyraziłem tylko swoje przypuszczenie dotyczące tego, dlaczego ktoś wystawia "Nietykalnym", a moim zdaniem jest to film rewelacyjny, ocenę na którą film nie zasługuje, bo na 1 nie zasługuje napewno. Jeśli zgadzasz się z tym cepem, to mi Ciebie również żal.

Xerxo

każdy ma prawo oceniać wedle gustu i upodobania skomentowałem twoja wypowiedz cytuję -----Bo nie lubi murzynów i niepełnosprawnych -----to twoja wypowiedz była ironiczna a zarazem żałosna

pozdr

bastek13

To Twoja wypowiedź jest żałosna, skoro bronisz kogos kto Nietykalnych ocenia na 1. I sam sobie w ten sposób wizytówkę wystawiasz.

paradisoperduto

bo to kino odtwórcze? bo jest masa lepszych filmów, i może zwyczajnie, tak jak i mnie wkurza go popularność tego filmu... jeden to troszkę przesada, no ale bywa

ocenił(a) film na 10
jack78

a dla mnie byl za krotki, skonczyl sie za szybko...moglabym w tym klimacie pobyc jeszcze z 5 godzin dluzej

jack78

To jest film który ma dać do myślenia i jest wbrew pozorom bardzo głęboki.

meow555

zdziwiłbym się gdyby był płytki, w końcu to niejako filmowa reprodukcja wielkiego dzieła malarstwa, z tego co mi wiadomo wielkie dzieła malarstwa z natury posiadają głębię... inaczej nie były by w końcu takie WIELKIE

meow555

Gdyby był o niczym można by łatwo docenić artyzm i dać wyższą ocenę. Jeśli było się po stronie Hiszpanów to spokojnie można dać 1.

ocenił(a) film na 10
jack78

Jeden z najlepszych polskich filmow od dluzszego czasu i zdecydowanie unikatowy!