Totalny gniot, zero w tym komedii, skąd ta wysoka ocena?
Słabizna, a końcówka beznadziejna, omijać łukiem
hmmm bo oceniło ledwie 100 osób?:)
Jeszcze nie widzialem ale stawiam że "babski film" poza tym nie lubie "czarnych komedii" więc raczej nie obejrzę.
nie zgadzam sie. jest to bardzo dobry,ciekawy film a zakończenie jest świetne (SPOILER ) - pokazuje ze zycie toczy sie dalej nawet po bardzo traumatycznych przezyciach i ciezkich chwilach w koncu przychodza lepsze dni. film opowiada o relacjach miedzyludzkich i o tym ze w milosci i zwiazkach w ogole nie zawsze jest rozowo a chodzi o to by umiec radzic sobie z trudnosciami. jest to tez obraz ludzkich slabosci, historia o dawaniu drugiej szansy bo nie ma ludzi idealnych oraz komentarz do malzenskich perypetii. nie jest to broń boże żadna komedia. wedlug mnie to dramat i tylko dramat. jakby nie było POLECAM
Film czarny z czarnymi aktorami o czarnych ludziach i dla czarnego społeczeństwa, skoro więc Obama dostał Nobla za kolor skóry, to może i ten film ma tak wysoką ocenę ze względu na to, iż teraz jest w modzie pozytywnie oceniać czarnych.
Dodam, że nie mam nic przeciwko czarnym, a jedynie przeciwko nagrodzie Nobla, którą zgarnął Łobama :D i przeciwko temu filmowi, bo mi się też nie podobał.
to samo pomyślałem o tym, że sami czarni w filmie. Film był..... dziwny, to chyba nie moja kategoria, ale obejrzałem cały zeby móc ocenić i aż sam nie wiem co wystawic.
Głupie porównanie to co, że sami czarni w filmie byli ?... Filmów w którym nie występuje, żaden biały jest na pęczki i czy to ma jakiekolwiek znaczenie dla oceny?... Osobiście uważam, że Komedio dramaty nie mają być śmieszne specjalnie a raczej bawić mogą życiowe sytuacje... Nie znajdziemy świrującego Jimma Carreya czy Martina Lawrenca. Śmiech wywołają jedynie co niektóre relacje małżeńskie lub zachowania... Moim zdaniem film jeśli wgłębimy się w przekaz i słowa jakie mają do powiedzenia aktorzy mogą pomóc. 4 Pary i tyle samo problemów każdy znajdzie w tym czy w pierwszej części coś dla siebie a już na pewno przeżył coś w swoim związku co widzimy na ekranie w mniejszym czy większym stopniu... Nawet jeśli ukrywacie to to tak właśnie jest :)... Moje 8/10